Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
Sci-Fi - 2009-03-10

A Panasonic jelentÅ?sen bÅ?víti a VIERA plazma- és LCD TV termékcsaládját. Az új termékvonal mind plazma, mind LCD TV-ket tartalmaz nyolc különféle sorozatban: Z1, V10, G15, G10, S10, X15/X10 és C10...

 
Mindegyik új modell rendelkezik csúcsminőségü képkezelési funkciókkal, amelyek a mozi- és játékrajongók számára izgalmasak, és számos hálózatkezelési funkcióval, amelyek a szórakozást keresőknek fontosak. A képernyőméretek 48-tól 137 cm-ig terjednek, így az új termékvonal a vásárlók széles körének igényeit elégíti ki. Ezen felül bevezetésre kerül az egyedülálló VIERA CAST szolgáltatás is, amely először jelenik meg Európában a Z1, a V10 és a G15 sorozatban.
 
2008-ban a Panasonic bejelentette az új generációs plazmakijelzők (
PDP
) fejlesztését. A
PDP
elnevezés nyomán ezek a NeoPDP nevet kapták. A meglévő
IC
technológia és panelstruktúrák gondos átvizsgálásával a Panasonic új foszforréteget és cellakialakítást fejlesztett ki, aminek köszönhetően a kisülés hatásfoka javult, valamint az új áramköri és meghajtó technológiákkal az energiaveszteséget is csökkentették. Az új technológiák a termékvonal zászlóshajójának számító Z1, V10, G15 és G10 sorozatokban jelennek meg.
 
Ennek eredményeképpen a Panasonic javította a mozgókép megjelenítési minőségét, a kontrasztarányt és a színvisszaadást a plazmapaneleken, így eddig soha nem tapasztalt képminőséget ért el. A mozgó képek megjelenítésének javításához a Z1, V10, G15 és G10 sorozatú készülékek a Panasonic 600
Hz
Sub-field Drive Intelligent Frame Creation Pro (Intelligens képalkotás) technológiáját kapták meg, amely az 1080 sor felbontású mozgókép esetében jelent fejlődést. Még egy gyorsan mozgó tárgy képe is tiszta és éles, a felhasználó pedig valóban lenyügöző élményt élhet át, főleg a rendkívül dinamikus jeleneteknél, mint az autós üldözések, vagy az olyan sportközvetítéseknél, mint az autó- vagy motorversenyek.
 
A Z1, V10, G15 és G10 sorozat készülékei figyelemre méltó, 2.000.000:1-es dinamikus kontrasztaránnyal rendelkeznek, amit a NeoPDP technológia megnövelt fényereje és a Panasonic Real Black Drive System rendszere (amely az egyes cellák felesleges töltését kisüti) tesz lehetővé. Ezekkel a fejlesztésekkel az új modellek képesek „végtelen mély fekete” színt előállítani, amely a rendkívüli képi élményt eredményez.
 
A Z1, V10 és G15 sorozat rendelkeznik a VIERA CAST funkcióval: ezek lesznek az első európai modellek, amelyekbe beépítik ezt a szolgáltatást. A VIERA CAST segítségével a nézők nappalijukban ülve egyetlen gombnyomással érhetnek el bizonyos internetes tartalmakat VIERA TV-jükön, például a Eurosporthoz, a YouTube-hoz és a Picasához hasonlóakat. Egyéb tartalom is elérhető, mint pl. hírek, időjárásjelentés vagy tőzsdei információk.
DLNA
kapcsolat is lehetséges ezzel a három modellel. A digitális adatok, mint pl. filmek vagy fényképek a számítógépre mentve, szintén elérhetők és lejátszhatók a VIERA készülékeken a házi hálózatot használva. Pl. egy számítógépen tárolt
DivX
tartalom közvetlenül megjeleníthető a nappaliban a TV-n.
 
A Panasonic minden készülékében továbbfejlesztette az innovatív VIERA Link funkciót is, amelynek köszönhetően a VIERA távvezérlővel vezérelhet más, a VIERA TV-hez csatlakoztatott készülékeket a
HDMI
kapcsolaton keresztül. A LUMIX digitális fényképezőgépek és a világ első hordozható Blu-ray Disc lejátszója is felkerült a VIERA Link kompatibilis készülékek listájára. Ez azt jelenti, hogy ha egy LUMIX fényképezőgépet csatlakoztat a VIERA TV-hez, a VIERA távvezérlővel vezérelheti a kamerában tárolt digitális fényképek lejátszását. A VIERA Link egyben környezetbarát is, mivel a csatlakoztatott eszközöket automatikusan energiatakarékos intelligens automatikus készenléti üzemmódba kapcsolja. Az új VIERA modellek minden részletükben hüen tükrözik a Panasonic célját, hogy a használat egyszerübb, és a szórakoztatás élménye magasabb színvonalú legyen, miközben a környezetvédelmi szempontok is messzemenően érvényesülnek.
 
A VIERA Image Viewer alkalmazás (beépített
SD
kártyaolvasó) is megtalálható a 2009-es modellekben. Csak helyezze be az SD kártyát a VIERA olvasójába, és máris indulhat a fényképek és videofelvételek lejátszása. A LUMIX fényképezőgépek és kompatibilis kamkorderek felvételeinek (AVCHD formátum) lejátszására is képes. Az élmény tovább fokozható azzal, ha aláfestő zenét vagy képeffekteket adunk a diavetítéshez.
 
Az ólommentes, 100 ezer üzemórára tervezett plazmapanelekkel a Panasonic továbbra is olyan készülékeket gyárt, amelyek kimagasló környezetvédelmi értékekkel rendelkeznek. Minden ez évi modell környezetbarát és további környezetvédő funkciókkal is felszerelték őket. A gazdaságos üzemmódban a kép fényereje automatikusan csökken a megvilágítási körülményeknek megfelelően, így csökken a fogyasztás is.
 
„A Panasonic kimagasló minősége, széles körü csatlakoztatási lehetőségei és szolgáltatásai továbbra is megkülönböztetik a VIERA termékvonalat” – hangsúlyozta Fabien Roth, a Panasonic TV Group Senior Marketing Managere. „Új, következő generációs plazmapaneljeinket négy sorozatban, köztük a zászlóshajónak számító Z1-ben mutatjuk be. Az eredmény: nagyobb fényerejü megjelenítők, mélyebb fekete színek és kiváló felbontású mozgókép. Első alkalommal mutatjuk be a VIERA CAST szolgáltatásunkat, és továbbfejlesztettük a VIERA Link funkciót is. A számos új, kibővített szolgáltatással és képernyőmérettel az új VIERA termékvonallal készen állunk a tökéletes televíziózás élményére.”
 

Az új VIERA plazma termékcsalád


Az új, kibővített európai termékvonal a Z1, V10, G15 és G10 sorozatokat állítja a központba.
 
Z1 sorozat
A Z1 sorozat a termékcsalád zászlóshajója. Kimagasló funkcionalitást és karcsú, teljesen sík, mindössze egy hüvelyk (2,54 cm) vastag kialakítást kapott. Felkészítették a Full
HD
vezeték nélküli átvitelre is (Wireless HD), aminek köszönhetően szinte bárhol elhelyezhető a szobában. Ezek a modellek tökéletesek azok számára, akik a legmagasabb színvonalat keresik a funkciók és a design terén is.
 
A Z1 sorozat kiemelkedő, 1080 soros mozgókép-felbontást állít elő, dinamikus kontrasztaránya 2.000.000:1. A THX Certified Display tanúsítvány bizonyítja, hogy a legszigorúbb teszteket is sikerrel vette, és ideális a mozizáshoz. A Z1 modellek
DLNA
házi hálózathoz is csatlakoztathatóak, így lehetőség nyílik a VIERA CAST-tal filmek, a VIERA Image Viewerrel fényképek megtekintésére is. Képesek a
DivX
formátum SD kártyáról való megjelenítésére is. A Z1 plazmasorozat 116 cm (TX-P46Z1) és 137 cm (TX-P54Z1) képátlóval készül.
 
V10 sorozat
Képminőség szempontjából a V sorozat áll a VIERA 2009-es termékvonalának csúcsán. Az 1080 sor felbontású mozgókép 2.000.000:1-es dinamikus kontrasztarányával felvillanyozza a nézőket. A Digital Cinema Colour gazdag, élő színreprodukciót biztosít, amely közel áll a filmszínházakban elérhetőhöz. A THX Certified Display tanúsítvány is igazolja a mozifilmekhez hasonló minőséget. A V sorozat különösen ajánlott a filmek szerelmeseinek és azoknak, akik a legjobb képminőséghez ragaszkodnak. Számos hálózati funkcióval rendelkezik, mint a VIERA CAST, a VIERA Image Viewer, a VIERA Link és a DLNA, valamint a V sorozat lenyügöző "One Sheet of Glass – Egyetlen üveglap" design-jával, amely a Z sorozat csúcsmodelljei mellé emeli. A V10 plazma sorozat kétféle méretben, 106 cm (TX-P42V10) és 127 cm (TX-P50V10) képátlóval készül.
 
G15 sorozat
A G15 sorozat a fejlett hálózatkezelést és a kiváló képminőséget ötvözi a keskeny szegéllyel és a karcsú kialakítással. A VIERA CAST-tal a felhasználó internetes tartalmakat nézhet, mint pl. a Eurosport és a YouTube. A VIERA Image Viewer egyszerüvé teszi a fényképek és videofelvételek (AVCHD formátum) lejátszását a fényképezőgépről vagy a kamkorderről, míg a DLNA segítségével otthoni hálózaton keresztül játszhatók le a máshol tárolt fényképek és filmfelvételek. Ez a sorozat kifogástalan azoknak a felhasználóknak, akik kimagasló képminőséget kívánnak széles körü szórakoztatási szolgáltatásokkal. A G15 plazmatelevízió 106 cm-es (TX-P42G15) és 116 cm-es (TX-P46G15) változatban készül.
 
G10 sorozat
Számos csúcsminőségü képjavító funkciójával a G10 sorozat olyan VIERA modelleket tartalmaz, amelyek 1080 sor felbontású mozgókép mellé 2.000.000:1-es dinamikus kontrasztarányt társítanak. Hálózati szempontból a G10 VIERA modellek a VIERA Link és a VIERA Image Viewer szolgáltatásokkal rendelkeznek, a felhasználók így egyszerüen nézhetik meg felvételeiket. Háromféle méretben készülnek ennek a sorozatnak a készülékei: a 106 cm-es (TX-P42G10), a 116 cm-es (TX-P46G10) és a 127 cm-es (TX-P50G10) plazmatelevíziók.
 
S10 sorozat
Az S sorozat belépő szintü modelleket tartalmaz, amelyekkel egyszerüen nézhetünk
Full HD
felbontású felvételeket. Minden modell rendelkezik a 400 Hz Sub-field Drive Intelligent Frame Creation Pro (Intelligens képalkotás) funkcióval, 2.000.000:1-es dinamikus kontrasztaránnyal, VIERA Image Viewerrel és a VIERA Linkkel. Ezek a, Full HD felbontású modellek mindennel felszereltek, amire a nézőknek szüksége lehet a kiváló minőségü TV-nézéshez. Három modell lesz elérhető: a 106 cm-es (TX-P42S10), a 116 cm-es (TX-P46S10) és a 127 cm-es (TX-P50S10) készülék.
 
X10 sorozat
Az X10 sorozatú
HD
-Ready plazmák hatásos mozgókép-megjelenítésre képesek 100Hz Double Scan funkciójukkal és 2.000.000:1-es dinamikus kontrasztarányukkal. A V-Audio Surround technológia, és az egyszerü kezelés mellett a VIERA Link és VIERA Image Viewer is helyet kapott. Az X10 sorozat egyben környezetbarát is: ólommentes és hosszú élettartamú paneleket használ. Három plazmamodell tartozik a sorozatba: a 94 cm-es (TX-P37X10), a 106 cm-es (TX-P42X10) és a 127 cm-es (TX-P50X10) készülék.
 
 
 
C10 sorozat
A C10 sorozatú
HD Ready
plazmák kiváló képminőséget nyújtanak a HD felbontású osztályban. A szolgáltatások között megtaláljuk a VIERA Image Viewert, a VIERA Linket, 2 HDMI bemenetet és az ólommentes, hosszú élettartamú paneleket. Három modell lesz elérhető: a 94 cm-es (TX-P37C10), a 106 cm-es (TX-P42C10) és a 127 cm-es (TX-P50C10) készülék.
 
 
 

Az új VIERA
LCD
termékcsalád áttekintése


A Panasonic továbbra is elkötelezett az LCD panelek mellett is, ahogyan azt kibővített VIERA LCD termékajánlataival demonstrálja. Az idei VIERA LCD modellek csúcsminőségü IPS Alpha panelekkel készülnek. Ez a fejlett panel tiszta mozgóképet, magas kontrasztot és széles láthatósági szöget nyújt. A legtöbb új VIERA LCD modell 800 soros mozgókép-felbontásra képes, köszönhetően a Panasonic 100Hz Intelligent Frame Creation (Intelligens képalkotás) technológiájának. A kivételes mozgásérzékelési képesség, amely pontosan detektálja és elemzi a függőleges, vízszintes és átlós mozgásokat, mindig pontos köztes képeket generál. Az eredmény pedig borotvaéles mozgókép, elmosódás nélkül.
 
V10 sorozat
A képminőség alapján a V10 sorozat a 2009-es VIERA LCD termékvonal legjobbja, köszönhetően a Panasonic 100 Hz Intelligent Frame Creation technológiájának. A V10 sorozat karcsú kialakítást kapott, és sok hálózati funkcióval rendelkezik, mint a VIERA CAST, a VIERA Image Viewer, a VIERA Link és a DLNA. A V10 LCD sorozatnak két tagja van: a 82 cm-es (TX-L32V10) és a 94 cm-es (TX-L37V10) típus.
 
G15 sorozat
A G15 sorozat a fejlett hálózatkezelést és a kiváló képminőséget ötvözi a keskeny szegéllyel és a karcsú kialakítással. A VIERA CAST-tal a felhasználók internetes tartalmakat nézhetnek, mint pl. a Eurosport és a YouTube. A VIERA Image Viewer egyszerüvé teszi a fényképek és videofelvételek lejátszását a fényképezőgépről vagy a kamkorderről, míg a DLNA segítségével hálózaton keresztül játszhatók le a máshol tárolt fényképek és filmfelvételek. Az IPS Alpha panel gyönyörü, magas kontraszttal rendelkező képeinek köszönhetően ez a sorozat kifogástalan azoknak a felhasználóknak, akik kiemelkedő képminőséget szeretnének széles körü szórakoztatási szolgáltatásokkal. A G15 LCD 94 cm-es méretben készül (TX-L37G15).
[%UNDERLINE%]
[%UNDERLINE%]
G10 sorozat
A továbbfejlesztett IPS Alpha panellel a G10 LCD sorozat modelljei lélegzetelállító, 800 soros felbontású, 50000:1-es dinamikus kontrasztarányú megjelenítésre képesek, széles láthatósági tartománnyal. Hálózati szempontból a G10 VIERA modellek a VIERA Link és a VIERA Image Viewer szolgáltatásokkal rendelkeznek, a felhasználók így egyszerüen nézhetik meg felvételeiket. Két LCD modell készül ebben a sorozatban: 82 cm-es (TX-L32G10) és 94 cm-es (TX-L37G10).
 
S10 sorozat
Az S10 sorozat belépő szintü modelleket tartalmaz, amelyekkel egyszerüen nézhetünk nagyfelbontású felvételeket. Az S10 modellek gyönyörü képeket jelenítenek meg széles láthatósági tartománnyal, és az Intelligent Scene Controllernek (Intelligens jelenetvezérlőnek) köszönhetően magas, 50000:1-es dinamikus kontrasztaránnyal. Minden modell rendelkezik a VIERA Image Viewerrel és a VIERA Linkkel. Ezek a Full HD felbontású modellek mindennel felszereltek, amire a nézőknek szüksége lehet a kiváló minőségü TV-nézéshez. Három LCD modell lesz elérhető: 82 cm-es (TX-L32S10), 94 cm-es-es (TX-L37S10) és 106 cm-es (TX-L42S10).
 
 
X10/X15 sorozat
Az X15 sorozatú LCD modellek a Panasonic 100Hz Intelligent Frame Creation technológiáját használják a borotvaéles mozgókép-megjelenítés eléréséhez. Az X10 sorozatban egy új, 48 cm-es modellt találunk – ideális azoknak a nézőknek, akik kimagasló képminőségre, de egy kisebb készülékre vágynak. Két LCD modell készül az X15 sorozatban: 82 cm-es (TX-L32X15) és 94 cm-es (TX-L37X15), míg az X10-ben három modellt találunk: egy 48 cm-es (TX-L19X10), egy 67 cm-es (TX-L26X10) és egy 82 cm-es (TX-L32X10) készüléktípust.
 
C10 sorozat
A C10 sorozatú LCD modellek szolgáltatásai között megtaláljuk a VIERA Image Viewert és a VIERA Linket, széles láthatósági tartománnyal rendelkeznek, valamint egy energiatakarékos „eco” üzemmóddal is, amely automatikusan csökkenti a kép fényerejét, ha a helyiség fényviszonyai ezt szükségessé teszik. Két LCD modell készül a sorozatban: egy 67 cm-es (TX-L26C10) és egy 82 cm-es (TX-L32C10).