Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
MaxRay - 2009-03-10

Az Asus az idei CeBIT alkalmával számos újdonságot mutatott be azonban az érdekességek sorának nincs vége...

 
Az Asus egy sor érdekes koncepció laptopot tervezett, melyeknek egy része még ebben az évben megjelenhet a piacon, amit Jerry Shen a TechRadar portál egyik munkatársának árult el, amikor az új Fold/Unfold koncepciókról beszélgettek.
 
A Fold koncepció alapja az origami, vagyis a noteszgép burkolata egyetlen hajlékony elemből készül. A többféle koncepció és elképzelés közt van olyan melynek a külső hajlékony borítása cserélhető, mint egy mappa borítója. Így ha koszos lesz, vagy más külsőt akarunk neki adni, egyszerüen lehúzzuk a régit és másikat teszünk rá.
 
[%IMAGE=9012%]Az Airo elképzelés pedig egy passzív hütésü igazán egyedi kialakítású gép, melynek billentyüzete elcsúszik és enyhén megdőlve megemelkedik amikor felnyitjuk a gépet. Ennek több előnye is van, mivel a megemelt és kissé megdőlt klaviatúra kényelmesebb gépelést tesz lehetővé és egyúttal jobb levegőáramlás valósul meg, ami csendesebb hütést eredményez. Habár semmi technikai paramétert nem tudunk, a passzív hütés alapján valamilyen alacsony fogyasztású processzorral szerelt gépet, talán egy netbook-ot lehet elképzelni ilyen formában.
 
Az elgondolás Unfold része pedig az egymással való interakció,
file
cserélés és együttmüködés jegyében készült. Az Unfold gépek úgy tudnának együttmüködni, hogy egyszerüen csak egymásnak háttal, vagy éppen kijelzőjüket egymásra fektetjük és máris közös munkafelület jelenik meg.
 
Korábban hírt adtunk a két érintő képernyővel szerelt, noteszgépről, ahol a klaviatúrát is képernyő váltotta fel, most azonban megtudtuk azt is, hogy a cég ebből is szeretne kereskedelmi verziót, habár ennek a megjelenésére kicsit tovább kell várnunk.
 
 
Link: [%A=http://www.youtube.com/watch?v=v2Kwq2Ft_oE&eurl-Will-Prouce-Fold-Unfold-Concept-Notebook/p1%]YouTube video[%A%]