Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2009-03-09

A CeBIT három standjánál intézkedtek a német hatóságok hamis Nav N Go navigációs szoftverek miatt...

 
A tartományi ügyészség azután adta ki az intézkedési parancsokat, hogy az IPR Consulting munkatársai leleplezték a nagyszabású csalókat és a bizonyítékokat átadta a hatóságoknak. Az IPR Consulting munkatársai célzott ellenőrzéseket végeztek a CeBIT 2009 hannoveri kiállításon, mivel a kockázatelemzés során olyan jelenségek mutatkoztak, miszerint több cég is hamis navigációs szoftvereket fog kínálni.
 
[%IMAGB=8990%]Az idei CeBIT kiállításon három esetben intézkedtek a német hatóságok hamis Nav N Go navigációs
szoftverek
miatt. Az egyik kínai cég a Nav N Go Kft. leányvállalatának, az NNG Global Services-nek standjától alig pár méterre iGO My way-ként hirdette magát, valamint a termékeit is, amelyekről bebizonyosodott, hogy hekkelt szoftverek. A kínai állampolgárok a vásárlók megkeresésére a zsebükből varázsolták elő a tört iGO My way szoftvereket. A kereskedőknek nem csak a tört szoftverek forgalmazásáért kell felelniük, hanem a Nav N Go Kft. védjegyeinek megsértése miatt is.
 
Egy másik standon a kereskedők a legnagyobb meggyőzőerővel beszéltek arról, milyen jó kapcsolatot ápolnak a Nav N Go Kft-vel. Minden komolyabb érdeklődőnek kínálták az általuk gyártott
GPS
készülékeket, a szoftverekre pedig egyedi árajánlatokat kínáltak – elmondásuk szerint a Nav N Go-val való egyeztetés után. A szoftverfejlesztő cégnél azonban soha nem halottak erről a cégről, a vizsgálatok pedig bebizonyították, hogy tört iGO My way szoftvereket kínálnak eladásra.
 
[%IMAGB=8991%]Szintén kínai székhelyü volt az a cég is, ahonnan nemcsak a készülékekből, hanem az asztalon lévő jegyzettartóból is kerültek elő tört iGO My way navigációs szoftverek. A kereskedők ebben az esetben is a Nav N Go–val való kiváló kapcsolataikról győzködték a vásárlókat, amiből semmi sem volt igaz.
 
A német hatóság végrehajtást rendelt el az érintett cégek standján, ahol lefoglalták az iGO My way-re hasonlító képekkel ellátott posztereket, prospektusokat és a hamis szoftvert futtató készülékeket is. Az egyik cégnél a súlyos jogsértés miatt a stand bezárását is elrendelték.
 
Az intézkedés része annak a razzia-sorozatnak, melyet a Nav N Go által megbízott márkavédelmi cég végez nemzetközi szinten, hogy visszaszorítsa az illegális szoftverhasználatot.