Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
MaxRay - 2009-03-03

Az AMD bejelentette legújabb csúcskategóriás ATI Mobility Radeon HD garfikus processzorait, melyek 40 nm-es gyártástechnológiával készültek és teljes HD támogatással is rendelkeznek...

 
Az új ATI Mobility Radeon
HD
4860 és ATI Mobility Radeon HD 4830 az első mobil grafikus processzorok, melyek 40 nm-es gyártás technológiával készültek, mely kisebb magméret mellett nagyobb grafikus teljesítményt és kisebb fogyasztást jelent. Az új lapkák immár GDDR5 támogatással is rendelkeznek, valamint teljes DirectX 10.1 támogatást is beépítették.
 
Egyik különlegessége a lapkáknak az új
UVD
rendszer, ami teljesen tehermentesíti a
CPU
-t egy
Blu-Ray
lemez lejátszásakor, sőt képes 2560x1600 pixeles felbontásra felskálázni a képet dual-link monitorokhoz. Mindkét lapkában található
3D
gyorsító rendszer az asztali 4800-as sorozatokból származik de az új gyártás technológia révén még a kisebb noteszgépekbe is beférhetnek majd.
 
Természetesen ezek a lapkák is támogatják a ATI PowerPlay energia szabályzást és az integrált grafikus mag közti átváltást lehetővé tévő ATI Switchable Graphics technológiát.
 
Az első laptopok, melyek ezeket az új grafikus erőforrásokat használják várhatóan az Asus mühelyéből kerülnek majd ki a második negyedévben.