Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
mobilfreak - 2009-03-03

A Japán NTT DoCoMo felfüggesztette a Blackberry Bold értékesítését miután több mint 30 esetben jelentették, hogy töltés közben melegszik a billentyüzet. A RIM az akkumulátorokat okolja...

A Japán NTT DoCoMo felfüggesztette a Blackberry Bold értékesítését miután több mint 30 esetben jelentették, hogy töltés közben melegszik a billentyüzet. A RIM az akkumulátorokat okolja…

Hét nap alatt 4000 darab Blackberry készüléket adtak el Japánban, ám a kanadai cég készülékeinek értékesítését máris felfüggesztették a szigetországban, mivel harmincnál is több esetben jelentették, hogy töltés közben melegszik a billentyüzet. A vizsgálatok szerint a melegedés, még a megengedett határértékeken belül maradt és eddig nem történt semmilyen baleset, vagy kár egyik készülékben sem.

Ám ez az eset is jól példázza a cégek és a felhasználók óvatosságát a melegedő akkumulátoros eszközökkel szemben, az utóbbi évek milliós akkumulátor visszahívásai és tüzesetei után.

Az eset úgy tünik csak a Japánban forgalomba került Blackberry Bold eszközökre vonatkozik és habár pontos kiváltó okot még vizsgálják a RIM előzetes elemzése szerint akkumulátor gondról lehet szó.

A kanadai RIM decemberben jelentette be, hogy a Blackberry felhasználók száma elérte a 21 milliót világszerte és több mint 140 országban vannak jelen.