Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
MaxRay - 2009-03-03

Habár egy átlag felhasználó aligha fogja a féltett ThinkPad gépét a tesztkörülményekhez hasonló szélsÅ?ségeknek kitenni azért megnyugtató a tudat, hogy mi mindent túlélne a gép...

 
Amennyiben olyan laptopra lenne szükségünk, mely a Szahara őrült forróságát és az Antarktisz csontig hatoló hidegét is elviseli akkor nyugodtan nézzünk körül a Lenovo kínálatában. De ha netán 4.5 kilométeres magasságban jutna eszünkbe megnézni az e-mailjeinket akkor is nyugodtak lehetünk a X200, X301, X200s, X200 Tablet, T400, T500, R400 és SL300 modellek müködni fognak, ugyanis megfeleltek a mérsékelten strapabíró katonai gépeknek támasztott terepkövetelményeknek.
 
A tesztek melyeknek a korábban említett gépek megfeleltek :
 
Alacsony légnyomás: a gép müködőképességének vizsgálata 4.57 km magasságban
Páratartalom: 95 százalékos páratartalomban való üzemelés
Vibráció (müködés közben és kikapcsolva): ütések és rázkódás elviselése
Magas hőmérséklet : a laptopnak 60 [%SUP%]o[%SUP%]C fokban is müködnie kell
Alacsony hőmérséklet: -20 [%SUP%]o[%SUP%]C fokon való müködés
Extrém hőmérséklet ingadozás: -20 [%SUP%]o[%SUP%]C és plusz 60 [%SUP%]o[%SUP%]C közti ingadozó hőmérsékletbeni üzemelés
Por: hosszabb ideig porral fújva is müködnie kell
 
[%IMAGE=8891%]Habár ezek a követelmények még nem a maximálisan strapabíró Toughbook kategóriájú besorolást jelentik, az bizonyára mindenkinek egyértelmü, hogy valóban extrém körülményeket viselnek el ezek a masinák. A cikkhez tartozó képeken láthatjuk a laboratóriumi tesztkörülményeket, a port, a rázóasztalt, de az úriember aki a repülő farok részén pihentetve „pasziánszozik” a Namíbiai sivatag közepén van.
 
A Lenovo gépek ilyen ellenállóságának és megbízhatóságának négy főbb pillére van. AZ egyik az aktív
HDD
védelem, amikor nagy rázkódás esetén leparkol a fej. A másik a speciálisan rögzített HDD, ami extra védelmet ad. A harmadik a cseppálló billentyüzet, a negyedik és talán leginkább egyedi a belső Roll Cage vagyis a laptop borításán belül van egy erős váz, ami extra védelmet ad minden belső alkatrésznek.