Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
mobilfreak - 2009-03-02

Az Opera bejelentette méltán népszerü mobil böngészÅ?jének Google Gears csomaggal kiegészített változatát, mely számos új funkció elÅ?tt nyitja meg az utat...

 
Felmerülhet a kérdés, hogy mire is jó a Google Gears, és minek az egy mobiltelefonba? A válasz pedig a weblapok offline használata. A Gears lehetővé teszi, hogy weblapokat, illetve webes funkciókat a gépünkre, esetünkben a telefonunkra lementsünk egy
cache
állományba, így
internet
kapcsolat nélkül is használhatjuk, mondjuk a Gmail fiókunkat, Picassa-t, vagy Wordpress oldalunkat, majd amikor valahol netre kapcsolódunk az offline végzett müveleteink elküldésre illetve végrehajtásra kerülnek, illetve a helyi gyorsító tárak szinkronizálásra kerülnek az internetes adatbázisainkkal.
 
Ez a megoldás úgy teszi lehetővé az internetes alkalmazások, weblapok használatát, hogy a kapcsolat megszakadásával is tovább használhatjuk őket, majd ha újra kapcsolódunk minden el lesz küldve.
 
A rendszer képes teljesen automatikusan müködni, miután telepítettük a Gears kiegészítést, és az Opera Mobile 9.5 Technology preview változat pedig szinte minden létező mobiltelefont támogat, kivéve persze az iPhone-t.