Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
Sci-Fi - 2009-02-27

Az Id Software akinek a nevéhez több ikonikus játék is füzÅ?dik, megnyitotta a Quake Live beta oldalt, ami nem más, mint böngészÅ?n belül gyilkolászás...


A Quake 3 Arena 1999-es megjelenése új korszakot nyitott a lövöldözős játékokban, mivel ez volt az első Quake, melyet kifejezetten több játékosos harcra terveztek. Hasonlóan a Quake 2-höz a Qukae 3 Arena is hatalmas siker lett, de mára már majdnem teljesen feledésbe merült. Most azonban újjá éledt egy szokatlan környezetben mégpedig a böngészőnkön belül.

Az online gyilkolászás Quake módra olyan sikeres, hogy szó szerint sorba kell állni, míg beenged a server, amit ezért vezettek be az üzemeltetők, hogy megvédjék a rendszert a hatalmas érdeklődéstől. Ez olyannyira nem reklám fogás, hogy tegnap több, mint 10000 várakozó mögött vártuk, hogy bejussunk és végre mi is beleeresszünk néhány sorozatot valakibe.

[%IMAGE=8831%]A játék környezet egyértelmüen a jó öreg Quake 3 örökségére épül, a játékmenet viszont egy picit már összetettebb. Az első lépésben amikor végre beengednek minket, egy Crash-el fogunk találkozni, aki megtanít minket játszani, illetve gyakorolhatunk vele. EZ nemcsak üres lövöldözés, mivel a Crash elleni játékunk alapján kapunk egy értékelést, ami később segít nekünk kiválasztani a tudásszintünknek megfelelő játékot, ahol a világ többi részéről odakeveredett játékos is hasonló szinten van. Három alapvető játékmód van. Capture the Flag (harc a zászlókért), Free for All (vagyis minkednki mindeki ellen), és a Dual (egy-egy ellen).

Egyszóval ha már kicsit feszültek vagyunk, vagy csak fel akarjuk idézni a régi szép időket, amikor a délutánok azzal töltöttük, hogy egymást kergettük egy rakéta vetővel, akkor itt az alkalom.