Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
business_guru - 2009-02-27

Lehet, hogy jövÅ? februárban már nem lesz plazma TV gyártó és a technológia feledésbe merül, ha a tendenciák fojtatódnak és az LG is kilép a plazma piacról...

 
A közelmúltban futótüzként terjedt, hogy a Pioneer befejezi a plazma TV gyártást, ez azonban nem egyedi esetnek, hanem vészjósló előjelnek bizonyul az egész plazma technológiára nézve. Ha gazdasági helyzet, illetve a vásárlói tendenciák nem változnak könnyen lehet, hogy jövő év februárjában már nem lesz plazma TV gyártó.
 
A plazma TV többet fogyaszt, mint az
LCD
ezért némileg kevésé környezetbarátnak tartják, de manapság talán ennél sokkal fontosabb, az utóbbi időben jelentősen visszaesett irántuk a kereslet. (különféle mérések szerint egy plazma TV háromszor annyi energiát fogyaszt mint egy háttér vetítéses vagyis projekciós TV és közel 20 százalékkal többet fogyaszt mint egy LCD) Ezt súlyosbítja a tény, hogy kisebb a haszon a plazmákon, ami az eladások csökkenésével cégképp az LCD felé billenti a mérleget, habár a plazma tulajdonosok egy része esküszik, hogy még napjaink LCD készülékei sem érnek fel egy plazma TV által megjelenített színekkel.
 
Összességében azonban a vásárlók többségét nem sikerült kellően meggyőzni a plazma felsőbbrendüségéről, melyet az eladások bizonyítanak.
 
Menekülők egy süllyedő hajóról
 
A sor néhány nálunk nem éppen a szórakoztató elektronikai termékeiről ismert cég a Hitachi és az NEC kilépésével kezdődött, majd nemrégiben a Pioneer jelentette be, hogy jövőre nem gyárt palzmákat. Ezt a bejelentést röviddel követte a kaliforniai központú Vizio hasonló nyilatkozata, aki Észak-Amerika harmadik legnagyobb plazma TV gyártója volt.
 
Ezt követi most LG elnöke Lee Gyu-hong a Kydod News japán csatornán történt interjúban tett kijelentése, mely szerint az LG is fontolgatja a plazma gyártás befejezését, ha az eladások továbbra is ilyen iramban csökkennek, és inkább az LCD piacra fókuszállnak. Az LG plazma üzletága folyamatosan romlik és a jelen világgazdasági helyzetben létkérdés lehet a költségek csökkentése.
 

Forrás:[%A=http://translate.google.com/translate?prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fwww.47news.jp%2FCN%2F200902%2FCN2009022401000880.html&sl=ja&tl=en&history_state0=%]Link (eredetileg japán nyelven, angolra fordítva)[%A%]