Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
business_guru - 2009-02-25

A Microsoft Technet portálról mostantól elérhetÅ? egy háromszáz oldalas tankönyvbÅ?l, 12 órányi screencastból és 15 prezentációból álló magyar nyelvü Exchange Server 2007 tananyag...

A Microsoft Technet portálról mostantól elérhető egy háromszáz oldalas tankönyvből, 12 órányi screencastból és 15 prezentációból álló magyar nyelvü [%A=http://www.microsoft.com/hun/technet/article/?id=c8f45cb4-e07e-473d-9fdb-293d088c913e%]Exchange Server 2007 tananyag[%A%].
 
 
Az Informatika Tisztán programsorozat célja a meglévő, már széles körben elérhető technológiák bemutatása a hazai szakemberek számára. Az Exchange Server 2007-et és a csoportmunka megoldásokat bemutató eseménysorozaton az elmúlt év folyamán közel háromezer rendszergazda vett részt. A most teljessé vált tananyaggal szeretnénk ezt a tudást azok számára is elérhetővé tenni, akik az eseményeken nem tudtak részt venni, vagy tovább szeretnék bővíteni ismereteiket. A tananyagot összeállító szakemberek már évek óta foglalkoznak az Exchange korábbi és jelenlegi változatával; segítségükkel egy teljes körü, gyakorlatban is hasznosítható tananyag állt össze.
 
Exchange Server 2007 spontán - tankönyv
 
A tananyag részét képezi Petrényi József Exchange Server szakértő (MVP - Most Valuable Professional) háromszáz oldalas, magyar nyelvü, online elérhető könyve, amelyből megismerhetők a
szerver
bevezetésével és üzemeltetésével kapcsolatos legjellemzőbb gyakorlati forgatókönyvek, konkrét problémák és megoldási lehetőségek felvonultatásával. Az ingyenes tankönyv részletesen tárgyalja az Exchange Server 2007 architektúráját, így az olvasó a "motorháztető alá" is betekintést nyerhet. A szerző a szakma mellett nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy mindezt szórakoztató, olvasmányos stílusban tegye.
 
"Nos, ez mindenképpen rendhagyó könyv lesz. [%ITALIC%][...][%ITALIC%] Megpróbálom érthetővé és átláthatóvá tenni az Exchange ezen új verzióját, ráadásképp igyekszem szórakoztatóvá is tenni magát a könyvet. Mosolygó adminisztrátorokat szeretnék látni." - olvasható a szerző, Petrényi József előszavában.
 
Exchange Server 2007 alapozás - videók
 
Az Exchange Server 2007 alapozó tananyag a 2008 tavaszán rendezett Informatika Tisztán előadások felvételeire és tematikájára építkezik. Ez leginkább azok számára lehet hasznos, akik most ismerkednek az Exchange 2007-tel. A több mint 6 órányi screencastból és 11 prezentációból álló alapozó tananyag Petrényi József és Gömöri Zoltán Exchange Server MVP-k munkája, és olyan témákat tárgyal, mint az alapbeállítások és a kezelőfelület áttekintése, a címlisták, a házirendek és a postafiókok kezelése, az üzenetek küldése és fogadása, valamint az együttmüködés más csoportmunka szoftverekkel és szolgáltatásokkal.
 
Exchange Server 2007 mélyvíz - videók
 
A tananyag harmadik része a 2009. februári Exchange Server 2007 mélyvíz rendezvény bővített, online elérhető anyaga. A több mint 5 órányi screencasttal és 4 prezentációval mélyen szakmai, gyakorlati oldalról közelít a téma felé. Az Exchange 2007 mélyvíz olyan témákat jár körül, mint a szerver architektúrája, a migráció lehetőségei, a Client Access, a HUB és az Edge Transport Server, valamint az Exchange adatmentési és magas rendelkezésre állást biztosító képességei.
 
A tananyag mindhárom része ingyenesen hozzáférhető a Microsoft TechNet portálon keresztül!