Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
Sulaki - 2009-02-23

Az új generációs Celerra NS Series berendezések segítenek a költségek lefaragásában a teljes körü, beépített VMware, NAS, IP és Fibre Channel tárolási szolgáltatásokkal...



Az új többprotokollos EMC Celerra NS modellek egy sor
szoftveres
újítást (például fájlrendszerszintü deduplikációt, fájlszintü adatmegőrzési és megfelelési funkciókat) kombinálnak az EMC CLARiiON CX4 tárolórendszerek „ötkilences” (99,999 százalékos) megbízhatóságával és fejlett szolgáltatásaival, és ezzel a piacon kapható egyéb rendszerekhez képest akár 22 százalékkal alacsonyabb teljes élettartamra vetített összköltséget érnek el. Az új funkciók a már meglévő beépített szolgáltatásokat – a fejlett IP-alapú tárolóreplikációt, az automatikus kötetfelügyeletet, az optimalizált, rétegezett tárolóterületi adatkezelést és a takarékos erőforrás-kiosztást – bővítik ki.
A természettudományos és mérnöki területen végzett kutatási és oktatási tevékenységéért nemzetközi hírnévnek örvendő német Karlsruhe Institute of Technology (KIT) több Celerra NS rendszert is használ fájlszolgáltatási, VMware-, Oracle- és Exchange-környezeteihez és bétatesztelte az új Celerra Data Deduplication (adatduplikáció-elkerülési) funkciót is.
„Az egyetem és a munkatársak legfontosabb alkalmazásainak egy részét EMC Celerra rendszerekkel szolgáljuk ki. Ezek közé tartozik a háromezer Exchange ügyfél, több komoly I/O-terhelést eredményező kutatási alkalmazás, 250-nél is több intézményünk internetes jelenléte, valamint 3500 hallgató és dolgozó saját könyvtára” [%ITALIC%]– mondta el Uli Betzler, a KIT vezető tárolási mérnöke. – [%ITALIC%]„Tekintve, hogy felhasználóink közül nem egy komoly terhelést okoz a rendszereken, igyekszünk VMware-, NFS- and iSCSI-tárolókörnyezetünket annyira hatékonnyá tenni, amennyire csak lehetséges. A Celerra deduplikációs szolgáltatás 25 százalékos csökkenést eredményezett fájlszolgáltatási környezetünk elsődleges fájljainak mennyiségében, ugyanakkor növelte a rendszer általános teljesítményét. A Celerra tárolókon található fájlok nem ritkán jelentős méretüek, a duplikációelkerülés ezért költségmegtakarítást is fog jelenteni a KIT számára, ugyanakkor felgyorsítja a fájlok elérését. Ezen túlmenően még az átlagos felhasználói profilhoz tartozó kisebb fájloknál is jelentős tömörítési arányt tapasztaltunk az EMC Data Deduplication funkciójával.”

Steve Scully, az IDC Enterprise Storage Systems részlegének kutatási igazgatója a következőket nyilatkozta: – „ A jelen környezetben az informatikai vezetők igyekeznek a lehető legtöbbet kihozni a szükös költségvetésből és a lehető legnagyobb értékhez jutni a technológiából, mert csak így biztosíthatják a megfelelő jövedelmezőséget. Az egyesített tárolórendszerek világa egyértelmüen olyan terület, ahol lehetőség van e célok megvalósítására és amivel a vásárlók javíthatják környezetük müveleti hatékonyságát. A VMware, Windows,
Linux
és
Unix
platformok egyetlen Celerra NS rendszeren való konszolidálásával az IT-vezetők óriási rugalmasságot kapnak, módjuk nyílik a legfrissebb tárolótechnológiák bevezetésére és bővítésére az összes alkalmazási környezetben, az igényeknek megfelelően.”


Rich Napolitano, az EMC Storage Division vezető alelnöke a következőket mesélte: – „A vásárlók segítséget kértek az informatikai környezet költségességének és bonyolultságának csökkentéséhez. Az EMC-nél komoly hagyománya van annak, hogyan építsünk be olyan funkciókat a Celerra-rendszerekbe, illetve hogyan tegyük azokat olyan rugalmassá, mint amire az ágazat egyetlen szereplője sem képes, vagy legfeljebb önálló termékeknél. Az új Celerra rendszerek ezt a hagyományt viszik tovább azzal, hogy külön költségek nélkül számos új funkciót integrálnak egyetlen, kényelmesen használható rendszerbe.”