Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
mobilfreak - 2009-02-19

Az LG Electronicsa 2009-es Mobil Világkongresszuson mutatta be napelemes hátlappal rendelkezÅ? környezetbarát mobiltelefonját...

 
 „A mobiltelefonok megújuló napenergiával történő müködtetése jó példa folyamatos fejlesztéseinkre, melyek célja, hogy a felhasználók számára biztonságosabb és tisztább környezetet teremtsünk”[%ITALIC%] – mondta Dr. Skott Ahn, az LG Electronics Mobile Communications Company elnök-vezérigazgatója[%ITALIC%]. „Az LG folyamatosan kutatásokat végez, és beruház olyan termékek fejlesztésébe, amelyek azon felül, hogy egyre fejlettebb felhasználói élményt nyújtanak, kíméli környezetünket.”
 
A telefon napenergiás rendszerét az akkumulátor fedelébe építették be, így könnyedén tudja felhasználni a nap korlátlan és nem szennyező energiáját. Ha a telefon napelemét természetes fény felé fordítjuk, a napenergiából termel elektromosságot, anélkül hogy hálózathoz kellene csatlakoztatni. Ha a napelem tíz perc napfényt kap, az elegendő energiát biztosít egy háromperces hívás lebonyolításához, így tökéletes megoldást jelent az olyan vészhelyzetekre, amikor nincs a közelben elektromos áram (feltéve persze hogy nem pont este merült le a telefonunk) . A Samsung megközelítésével szemben, aki egy teljesen új napelemes mobilt tervezett, az LG már meglévő modellek hátlapját alakította át, hogy a végleges készülékek mire lesznek képesek valós körülmények közt azt egyelőre nem tudni.
 
Az LG zöld kezdeményezése nem merül ki csupán a telefonoknál. A vállalat idén januárban, a Las Vegas-i Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai Vásáron (CES) mutatta be a Bluetooth-os, napelemes autós kihangosítót, az LG HFB-500-at. Az LG újabb előrelépést tesz azzal, hogy csökkenti a termékeiben található veszélyes anyagokat, és azokat környezetbarát megoldásokkal helyettesíti.
 
A vállalat azt is tervezi, hogy a gyártási folyamat során mellőzi a mobilkészülékeiben található halogénezett anyagokat, amelyekről ismert, hogy zavart okoznak az ember hormonháztartásában. Szintén tervezi, hogy a gyártási folyamataiból 2010-re kivonja a brómozott- (BFR) és a klórozott égésgátlókat (CFR), a polivinil-kloridot (PVC), valamint 2012-re minden készüléket antimonmentessé tesz.
 
Az LG tervei szerint, környezetbarát telefonja Európában az év végén, illetve a jövő év elején lesz elérhető.