Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
digimaniac - 2009-02-19

A Canon a 12,1 megapixeles PowerShot A1100 IS és a PowerShot A2100 IS piacra dobásával mindenkinek megadja a lehetÅ?séget, hogy nagyszerü fotókat készítsen...

 
 
A 4-szeres, illetve 6-szoros
optikai zoommal
rendelkező PowerShot A1100 IS és PowerShot A2100 IS-t a Canon új DIGIC 4 processzora vezérli. A müködés gyors, a válaszidő kicsi, az elkészült képek kimagaslóan szépek, részletgazdagok. Az A1000 utódja, a PowerShot A1100 IS kék, rózsaszín és ezüst, míg az A2000-é, a PowerShot A2100 IS a klasszikus fekete színben készül.
 
A 12,1
megapixeles
felbontás és a jó minőségü objektív a részletek felvételét is lehetővé teszi – a képek kivágása és nagyítása után is kimagasló marad a felbontás. A PowerShot A1100 IS 4-szeres optikai zoomja rugalmas komponálási lehetőséget kínál, míg a PowerShot A2100 IS 6-szoros optikai zoomja nagyon távoli témákhoz is alkalmas. A
CCD
képérzékelő mindkét modellben 1/2,3 colos. A Canon képstabilizátor sikeresen küzd a kamera bemozdulásából, remegéséből eredő életlenség ellen.
 
Mindkét fényképezőgép két, teljesen automatikus módra képes: az új Smart Auto mód és a továbbfejlesztett Kényelmes mód. Ezek részletesen elemzik a témát – annak világosságát, kontrasztját, távolságát és színárnyalatait, majd az eredmény alapján kiválasztják a 18 lehetséges mód közül a témához megfelelőt.
 
Mindkét típus képes az
SD
mellett az
SDHC
kártyák kezelésére is, valamint a csomagban kapunk hozzá egy 128
MB
-os kártyát. A kamerák kettő darab hagyományos
AA
elemmel müködnek így az áramellátásról is könnyen, illetve rugalmasan tudunk gondoskodni. Egy pár alkáli elemmel körülbelül 160 képet készíthetünk.
 
A DIGIC 4 processzorral továbbfejlesztett mozgásérzékelés és arcfelismerés funkciók szintén rendelkezésére állnak. A mozgásérzékelés felméri a fényképezőgép és téma elmozdulását és hozzá megfelelő beállítást választ, míg a az arcérzékelés funkciója észleli az arcokat (legfeljebb 35-öt) a képen, hogy a fókuszálásnál és az expozíció meghatározásánál a legjobb eredményt érhesse el. A Canon i-Contrast a rejtett részleteket is megmutatja a képen, például az árnyékos részeket kivilágosítja, anélkül, hogy a világosak túlexponálódnának.
 
Komponálás és megtekintés nagyméretü
LCD
-n – A PowerShot A2100 IS
LCD
képernyője 3
colos
és 230 ezer képpontból áll, fényereje pedig öt fokozatban állítható, míg a PowerShot A1100 IS képernyője pedig 2,5 colos azonban csak 115 ezer képpontos, de optikai keresője is van.
 
„A Canon megemelte a PowerShot A-sorozat intelligenciahányadosát az új technológiák bevezetésével. A PowerShot A1100 IS és a PowerShot A2100 IS praktikus, egyszer[%ITALIC%][%ITALIC%]ü[%ITALIC%][%ITALIC%] kezelés[%ITALIC%][%ITALIC%]ü[%ITALIC%][%ITALIC%] modellek, melyek mindenki számára kiváló eredményt hoznak.” - fejtette ki Rainer Fuehres, a Canon Consumer Imaging