Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
digimaniac - 2009-02-19

A Canon a mai napon jelentette be elsÅ? vízálló digitális kompakt fényképezÅ?gépét, a 12,1 megapixeles PowerShot D10-et...

A Canon a mai napon jelentette be első vízálló digitális kompakt fényképezőgépét, a 12,1
megapixeles
PowerShot D10-et…
 Az aktív, kalandkedvelő vásárlóknak szánt, kitünő képmindőségü PowerShot D10 bárhová elvihető köszönhetően ellenállóságának. A Canon DIGIC 4 processzora nagyon gyorsan dolgozza fel a kimagaslóan részletgazdag képeket is, míg az új Smart Auto mód a téma tartalmának elemzése alapján segíti a kép könnyed elkészítését.
 
A PowerShot D10 alkalmas arra, hogy gazdáját elkísérje kalandjaira, legyen az hullámlovaglás, búvárkodás vagy hegymászás – 10 méteres mélységig vízálló, állja a
port
 és a leesést is 1,22 méteres magasságból kemény felületre, és -10 oC-ig a fagynak is ellenáll.
 
[%IMAGB=8721%]Védőtartozékok sora áll rendelkezésre a fényképezőgép megóvására szélsőséges körülmények között: puha tok, szíj a nyakba és a vállra akasztáshoz, karabineres szíj. A fényképezőgép négy sarkán új rögzítési pontok vannak, hogy a különböző tevékenységekhez kényelmessé és biztonságossá tehesse a gépet. A gépet a kiegészítő elülső színes fedelekkel lehet egyedivé tenni, a puha tok pedig megvédi az ütésektől és horzsolásoktól.
 
A fényképező 1/2.3
colos
CCD
érzékelővel rendelkezik, melynek felbontása 12.1 megapixel.
ISO
érzékenysége 880-tól 1600-ig terjed. A kamera a hagyományos
SD
kártyák mellett képes
SDHC
fogadására is, így igazán nagy tárterületet is használhatunk.
 
A 3-szoros
optikai zoommal
rugalmasan választható a megfelelő képkivágás, miközben a képstabilizátor kiküszöböli az életlenséget, mely a gép bemozdulása miatt megjelenne. Ez főleg a mozgással járó tevékenység közben hasznos – ez a gép pedig erre való. A körülbelül 190 grammos és 103.6x66.9x48.8 milliméteres gép
Li-ion
akkumulátora egyetlen feltöltéssel megközelítőleg 220 kép készítését teszi lehetővé.
 
A DIGIC 4 intelligens funkciókkal biztosítja, hogy a fényképész a tevékenységére összpontosíthasson, és kiváló képeket készíthessen – könnyüszerrel. Az új Smart Auto mód részletesen elemzi a témát – annak világosságát, kontrasztját, távolságát és színárnyalatait. Ezután a fényképezőgép 18 felvételi mód közül választ egyet, biztosítva a témához tökéletes beállításokat.
 
A PowerShot D10 kijelzője egy 2,5 colos 230 ezer képpontos PureColor
LCD
II, melyet kifejezetten a kültéri használathoz módosítottak a tervezők. A 2 mm-es védő árnyékolás alatt a PureColor LCD II fényereje a normálnak kétszerese – így a komponálás és a képek megnézése majdnem minden környezetben lehetséges.
Különleges felvételi módok közül választhat egy pillanat alatt – megfelelőt a síeléshez, a búvárkodáshoz, a vízparthoz. Az Önkioldó arcra funkció a csoportfelvételeknél segít: akkor készül el a felvétel, amikor a fényképezőgépet kezelő is megérkezik a csoportba és arcát észleli a gép.