Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
mobilfreak - 2009-02-18

Az LG Electronics bejelentette legújabb Windows Mobile 6.1 alapokon nyugvó okostelefonjának megjelenését, amely a gyártó által fejlesztett S-Class 3D-s kezelÅ?felülettel is rendelkezik...

Az LG Electronics bejelentette legújabb
Windows Mobile
6.1 alapokon nyugvó okostelefonjának megjelenését, amely a gyártó által fejlesztett S-Class
3D
-s kezelőfelülettel is rendelkezik  
 
A GM730 az LG 2009-es okostelefon-termékpalettájának első, felhasználóbarát darabja. A vállalat a közelmúltban szerződést kötött a Microsofttal arra vonatkozóan, hogy az LG lesz az első olyan mobiltelefon-gyártó, amely készülékeit a Windows Mobile új verziójával látja el. Azt nem tudni, hogy ez pontosan melyik verzióra utal, de remélhetőleg a Windows Mobile 6.5-re, habár a jelenlegi adatok közt még 6.1-es verzió szerepel. A GM730 a Windows Mobile rendszeren felül az egyedi S-Class kezelőfelületet (hasonlóan a már régebb óta ismert TouchFLO vagy TouchWiz megoldásokhoz más gyártók modelljein) tartalmaz, mely dinamikus és testre szabható.
 
„A Windows Mobile és az új S-Class 3D-s kezelőfelületünk kombinációjának köszönhetően az LG GM730 lesz minden idők legegyszerübben használható és funkciókban leggazdagabb okostelefonja” – mondta Dr. Skott Ahn, az LG Mobile Communications Company elnök-vezérigazgatója. „Ez a telefon óriási előrelépés számunkra. Több okostelefont is bemutatunk az idei év során, és ezek közül a legtöbb alapja ugyanez a győztes kombináció lesz.”
 
A 3D-s kockaelrendezésen alapuló S-Class kezelőfelület négy kiindulási képernyő testreszabását teszi lehetővé. A kocka oldalai között egyetlen mozdulattal lehet váltani. Az S-Class kezelőfelület ahol csak lehet, elkerüli a beágyazott menüket, és közvetlenebb hozzáférést biztosít a funkciókhoz, alkalmazásokhoz. Az
e-mail
beállítása is egyszerübb, pusztán egy kattintással elérhető.  Hozzá kell tenni hogy az S-Class felület ikonos elrendezése, valamint a készülék megjelenése is sokban hasonlít az Apple telefonjára, és annak stílusjegyei több helyen fellelhetőek.
 
A telefon 3
colos
WQVGA
felbontású ellenállásos érintés érzékeny megjelenítővel rendelkezik. A beépített digitális kamerája 5
megapixeles
felbontású és Schneider-Kreuznach optikával van felszerelve. A telefonban a
3G
mellett 802.11b/g képes
WLAN
adóvevőt és
A2DP
képes
Bluetooth
2.1-es modult is találunk, valamint a navigációt lehetővé tévő
A-GPS
is beépítésre került, melyhez egy sor
LBS
szolgáltatás is kapcsolódni fog.  
 
Az LG GM730 Európában 2009 első felében lesz elérhető.