Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
digimaniac - 2009-02-18

A Samsung bejelentette négy új kompakt fényképezÅ?gépét, melyek közt két 10 megapixeles és két 12 megapixeles modellt is találunk és a csúcsmodell 720p videókat képes rögzíteni...

 
A most bejelentett modellek közül az első kettő az IT100 illetve a PL65 típusjelzésüek 12.2
megapixeles
érzékelővel rendelkezik. Ezen felül mindkét fényképezőgép 5x
optikai zoom
képes objektívvel és 3
colos
LCD
képernyővel rendelkezik. A komolyabb tudású IT100 28mm-es nagy látószögü objektívvel rendelkezik a PL65 pedig 35mm-es hagyományos objektívet kapott. Mindkét fényképezőgép optikai és digitális kép stabilizátorral is rendelkezik, mely segít elkerülnünk a homályos, elmosódott képeket. A részletes beállítások révén választhatunk, hogy csak optikai stabilizátort szeretnénk használni, vagy kettős rendszerrel szeretnénk fotózni.
 
Ezeken felül az IT100 videofelvételben is remekel, hiszen
720p
felbontású 30
fps
sebességü mozgóképeket képes rögzíteni
H.264
kódolással rögzítve. A nagyfelbontású anyagok megfelelő megjelenítését megkönnyítendő
HDMI
csatlakozóval is ellátták a kamerát. Az PL65 videofelvételi képességei szerényebbek. A PL65
VGA
felbontású klippeket képes felvenni 30 fps sebességgel
MPEG4
formátumban tárolva.
 [%IMAGB=8685%]
Minkét fényképezőgép rendelkezik egy Smart Auto móddal, melynek során a kamera automatika a 11 előre beállított jelenetmód közül választ, az adott környezetnek legmegfelelőbbet. Emellett természetesen a szokásos arc- és mosolyfelismerő funkciók is megtalálhatóak az önportré módban pedig a gép akkor készít képet ha pontosan középre kerül egy arc.
 
PL50 és ES15
 
A másik két most bejelentett modell 10 megapixeles
CCD
érzékelőt kapott és mindkét változat 3x optikai zoom képes optikát kapott, valamint digitális kép stabilizátort. A kicsi és kompakt kamerák az állóképek mellett képesek videofelvételre VGA felbontáson 30 fps sebességgel MJPEG minőségben eltárolva. A fotókat és videókat az PL50 esetében beépített 2.7 colos LCD kijelzőn nézegethetjük. Az ES15 képernyője 2.5 colos LCD.
 
A PL50 hasonlóan nagyobb testvéreihez. rendelkezik egy Smart Auto móddal, melynek során a kamera automatika a 11 előre beállított jelenetmód közül választ, az adott környezetnek legmegfelelőbbet. Emellett természetesen a szokásos arcfelismerő funkció is megtalálható.