Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
MaxRay - 2009-02-18

Mintha csak egy kívánság válna valóra az egységes mobiltelefon töltÅ? rendszerrel és végre megszünhet a követhetetlen változatokban létezÅ? töltÅ?k serege...

 
A mai napon 17 vezető mobil operátor és telefon gyártó, valamint a
GSMA
megegyeztek egy általánosan használt mobiltelefon töltő szabvány alkalmazásában a jövőben megjelenő mobil készülékekben. Az új töltők az egységesítésen felül az előzetes becslések szerint akár 50 százalékos energia megtakarítást is jelenthetnek mivel nem lesz szükség csak egy töltőre (nem telefononként egyre), mivel közel 51000 tonnával kevesebb töltőre lenne szükség.
 
Az elgondolás nemcsak logikus és környezetbarát, de bátran mondhatjuk, hogy már nagyon régóta vártunk egy ilyen felüdülő változásra. Az egyetlen vitatható dolog, hogy az
UCS
microUSB
csatlakozón keresztül valósul meg mivel egyes mobiltelefonokon kívül szinte sehol sem használják ezt a csatlakozó típust. Ettől eltekintve abszolút pozitív jövő elé nézhetünk, legalábbis ezen a téren. A csoport továbbá meggyezett, hogy 2012-re január elsejére a legtöbb új telefon modell támogatni fogja ezt a megoldást.
 
A kezdeti
UCS
tagok a következők: 3 Group, AT&T, KTF, LG, Mobilkom Austria, Motorola, Nokia, Orange, Qualcomm, Samsung, Sony Ericsson, Telecom Italia, Telefónica, Telenor, Telstra, T-Mobile és Vodafone.
 
Persze az Apple nem tagja az UCS csapatnak, hiszen akkor fel kellene adniuk a dokkoló csatlakozót, amin keresztül minden kiegészítő is illeszkedik.