Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
Sulaki - 2009-02-17

Négy kattintással elérhetÅ? az EMC LifeLine-ra épülÅ? nagyvállalati technológia – és a többféle videofelügyeleti kamera-adatfolyam, RSA Security és Windows Active Directory támogatás...


 
A nagyvállalati kategóriájú EMC tárolótechnológiákon alapuló StorCenter Pro ix4
NAS
mindössze négy egérkattintással üzembe helyezhető és elindítható, és akár 4
TB
hálózati tárhelyet kínál a kisvállalatok és a távoli irodák számára. Kényelmesen integrálható a meglévő infrastruktúrába a nagyobb tárhely biztosítására, a jobb fájlmegosztás és az üzletmenet szempontjából kritikus adatok biztonsági mentése érdekében.

A StorCenter Pro ix4-100 egy négy meghajtóból álló NAS-egység, amelynek müködtetéséről a jó hírü EMC LifeLine szoftver, egy teljes
Linux
müködési környezet és egy sor alkalmazás gondoskodik. Ez a kombináció többre képes, mint pusztán a tárolás: védi adatait és értékes üzleti feladatokat lát el. A kombináció minden eleme úgy készült, hogy megkönnyítse az adatok biztonságos tárolását, védelmét és kiszolgálását akkor és ott, amikor és ahol csak szükség van rájuk. Az EMC LifeLine szoftvert úgy tervezték, hogy többféle számítógépes platformot is támogasson. Hab a tortán, hogy emellett a szolgáltatások biztonságos és letölthető frissítésére is módot ad.

A StorCenter Pro ix4-100 gyors adatátvitelt, többféle RAID-konfigurációt, RSA nagyvállalati biztonsági szolgáltatásokat kínál egy sor egyéb előny mellett. Ezek ideális hálózati megoldássá teszik az önálló üzleti entitások vagy maximum 25 felhasználót számláló csoportok számára. A berendezés felügyeletéhez nincs szükség informatikai szakemberre.

– „Az új StorCenter Pro ix4-100 megfizethető áron és érthető módon teszi elérhetővé az EMC innovatív, világszínvonalú tárolótechnológiáit a kisvállalati vásárlók számára” – mondta Jonathan Huberman, az Iomega, illetve az EMC Consumer and Small Business Products részlegének elnöke. – „Az ix4 az EMC LifeLine operációs rendszerét használja és a világ legnagyobb szervezeti által használt EMC-tárolótechnológiákat tartalmazza. Az olyan kiegészítő szolgáltatások, mint a médiaszerver, az üzem közben cserélhető meghajtók, a
Bluetooth
vagy a videomegfigyelési szolgáltatások teszik az ix4-et a mai gyorsan fejlődő kisvállalatok és távoli irodák ideális, sokoldalú hálózati tárolómegoldásává.”

Kicsi, erős és sok mindenre képes

Az Iomega StorCenter Pro ix4-100 NAS 2 és 4 terabájtos méretben is mindössze egy kis asztali gépnyi helyet foglal. Központosított tárolási szolgáltatásokat kínál azoknak az üzleti felhasználóknak, akik a lehető legkényelmesebb és technológiailag legfejlettebb módon szeretnék megosztani, és biztonságban tudni a legfontosabb adatokat: a munkafájlokat, a videókat, a fényképeket, a zenéket és más digitális adatokat.

Mindössze négy egérkattintásra van szükség ahhoz, hogy az ix4 a hálózat bármelyik számítógépével használható legyen. A berendezés felügyelete egy felhasználóbarát webes felületen végezhető, ahol 11 nyelv közül lehet kiválasztani a legmegfelelőbbet. A felhasználók bármelyik hálózatra kapcsolódó Windows PC-ről, Linux munkaállomásról vagy Macintosh gépről elérhetik a fájlokat a kényelmes megosztás, adatmentés és nyomtatási szolgáltatások érdekében.

Az ix4 többféle
RAID
szint használatára képes: alapértelmezésben
RAID5
-re van beállítva, de használható a RAID10 (mindkét esetben lehetséges az automatikus RAID-újraépítés) és a
JBOD
is. A berendezés négy merevlemeze üzem közben cserélhető
SATA
II meghajtó, ezzel minimálisra szorítható az állásidő és könnyen végrehajtható a csere.

A Gigabit
Ethernet
kapcsolat és a nagy teljesítményü beágyazott architektúra révén az ix4 javítja a kisvállalkozások teljesítményét azzal, hogy könnyen hozzáférhetővé teszi az adatokat a helyi hálózaton, ugyanakkor gondoskodik a biztonságukról is. A berendezés négy
USB
2.0-s porttal rendelkezik, így nyomtatók vagy (a tárkapacitás növelésére) külső USB-meghajtók is csatlakoztathatók.

StorCenter Pro ix4 – Mentési és biztonsági
szoftver
a teljeskörü megoldás érdekében


A StorCenter Pro ix4-100 NAS Server az integrált EMC Retrospect mentőszoftverrel akármennyi asztali és noteszgép adatmentési és -védelmi feladatait képes ellátni. Az üzembehelyezés során a felhasználó kiválasztja a fájlokat és a mappákat az ütemezett automatikus mentéshez, ezután minden változás vagy hozzáadás automatikusan mentődik.

További védelmet jelent, hogy a StorCenter Pro ix4-100 tartalmazza a MozyHome online mentési szolgáltatást is, amellyel biztonságosan tárolhatók, védhetők és érhetők el a fontos fájlok. A MozyHome 2
GB
ingyenes online tárolóhelyet ad minden felhasználónak a kiválasztott mappák mentésére, a számítógépükről közvetlenül az EMC világszínvonalú adatközpontjaiba. A felhasználók mindössze (kliensgépenként) havi 4,95 dollárért korlátlan tárolóhelyet is kaphatnak, illetve igénybe vehetik a cégek számára kínált, központilag felügyelt MozyPro szolgáltatást.

A StorCenter Pro ix4-100-nek része az RSA BSAFE titkosítási technológiája is, ezzel védi a telepítéseket és frissítéseket a vírusok és rosszindulatú
szoftverek
ellen. Az RSA az EMC biztonsági részlege, amely többek között a világ legnagyobb bankjai közül is nem egyben gondoskodik a digitális adatok védelméről.

Kompatibilitás

A StorCenter Pro ix4-100 NAS Server kompatibilis a Windows, Mac
OS
és Linux operációs rendszerü
PC
-kkel. Kezelőfelületét 11 nyelvre fordították le: angolra, spanyolra, portugálra, franciára, olaszra, japánra, koreaira, hagyományos és egyszerüsített kínaira, németre és oroszra.
[%BOLD%]
Árak és elérhetőség[%BOLD%]

A 2 TB -os StorCenter Pro ix4-100 NAS Server már kapható a világ minden táján, ára 799,95 USD. A 4 terabájtos változat e hónapban kerül az üzletekbe, ára 1299,95 USD lesz. (Az árak a javasolt amerikai viszonteladói árak)