Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
mobilfreak - 2009-02-16

A Samsung Blue Earth készülék egy érintÅ?képernyÅ?s készülék, melynek legnagyobb különlegessége a hátulján elhelyezett nagyméretü napelem...


A környezetvédelem egyre nagyobb szerepet kap napjainkban és mind többen ismerik fel a tényt, hogy korlátlan pazarlásunk és felelőtlen életvitelünk mennyire károsítja a természetet. Az új „zöldebb” szellemiség jegyében a Samsung a Barcelonában megrendezett Mobil Világkongresszuson bemutatta a Blue Earth fantázianévre keresztelt napelemes telefonját.

[%IMAGE=8633%]A Blue Earth készítése és tervezése során a legfontosabb szempont nem a technológiai képességek voltak, hanem a lehető legtöbb szempontból maximális környezetvédelem. A telefon borítása újrahasznosított PCM müanyagból van, és a telefon egyedi kezelőfelülettel rendelkezik, mely tovább hangsúlyozza a környezettudatosságot. A telefon töltője is különösen hatékony, mely mindössze 0.03W-ot fogyaszt készenléti állapotban.

A telefon kétség kívül legnagyobb különlegessége azonban a hátulján lévő nagyméretü napeleme. Ugyan a mobil nem képes teljesen napelemről müködni, de mindenesetre érdekes koncepció. A teljes napelemes feltöltéshez 10-14 órára van szükség, így főként felhős időben ez aligha lehet kizárólagos energiaforrás, de nagyban meghosszabíthatja a készenléti és aktív használati időt.  Sajnos azonban egyelőre semmilyen technikai információ nincs a telefon képességeiről.

Várhatóan a Blue Earth telefon 2009 második felében lesz elérhető a piacon.