Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
business_guru - 2009-02-16

Az innováció kulcsszerepet játszik az STMicroelectronics és az Ericsson által 50–50%-ban tulajdonolt vegyesvállalatban...


Az STMicroelectronics mobil félvezető divízióját és az Ericsson mobil platform divízióját egyesítő 50/50 tulajdonú vegyesvállalat, mostantól ST-Ericsson néven müködik tovább. A bejelentés azt követően történt meg, hogy megszületett az anyacégek között, az Ericsson Mobile Platforms és az ST-NXP Wireless egyesítéséről 2008 augusztusában készített megállapodás. Az ST-Ericsson központi szerepet fog vállalni, mint a mobil félvezető ipar új mozgatórugója; az első ötből négy mobilkészülék gyártónak lesz elsődleges beszállítója és pro-forma bevételei 2008-ban elérték az 3,6 Mrd USD értéket és 400 millió USD értékével a készpénz helyzete is szilárd.

"A világ legjobb mobilcégeinek megbízható örökségéből merítő ST-Ericsson vezetőnek született. Együttes tapasztalatunknak, egyedi portfóliónknak és a legjobb készülékgyártókhoz füződő régi kapcsolatunknak köszönhetően, az ST-Ericsson rendelkezik a siker négy alapvető összetevőjével: az innováció iránti elkötelezettség, a mobil megoldások teljes köre, szilárd hírnév, mint komoly és megbízható partner és a végrehajtásra koncentráló tapasztalt vezetői csapat,”[%ITALIC%] – mondta Alan Dutheil, az ST-Ericsson elnök-vezérigazgatója[%ITALIC%]. „A tapasztalt anyacégek elkötelezett támogatása, kiegészülve az egymást rendkívüli mértékben kiegészítő és megegyező vállalati kultúrával, az ST-Ericsson számára olyan optimális kiindulási pontot nyújt, ahonnan gyorsan képes lesz konszolidálni tartós vezető helyzetét.”

Dutheil hangsúlyozta a technológiai innováció elsődleges fontosságát az új vállalat számára. „Rendelkezünk a befektetéshez szükséges méretekkel és mindazzal, amivel partnereinknek biztosítani tudjuk a sikerhez szükséges technológiákat,”[%ITALIC%] – tette hozzá[%ITALIC%]. „Rendelkezünk azzal a hagyományokban megszilárdult technológiai és innovációs vezető szereppel, amely lehetővé teszi számunkra, hogy a K+F erőteljes hajtómotorunk legyen.”

Az ipar egyik legátfogóbb
IP
portfoliója jól tükrözi az ST-Ericsson páratlan K+F örökségét. A dolgozók majdnem 85%-át foglalkoztatva a K+F területén és fontos szabadalmak birtokában, az ST-Ericsson lehetővé teszi majd ügyfelei számára, hogy optimalizálják a meglévő technológiákat, miközben újabbakat fejleszt a piac jövőbeni igényeinek kiszolgálására. A K+F iránti elkötelezettség gyorsabb piacra kerülést és a befektetés jobb megtérülését nyújtja a vállalat ügyfeleinek.

Az ST-Ericssont azon képessége teszi egyedivé, hogy a legmodernebb mobil multimédiás, kapcsolódási és platform megoldásokat tudja nyújtani, köztük referenciaértékü GSM, EDGE, WCDMA, HSDPA, valamint
TD-SCDMA
és
LTE
megoldásokat. A vállalat összes jelentős operációs rendszert (OS) támogató multimédia és alkalmazás processzorai fogják meghajtani a következő generációs eszközöket. Iparági vezető kapcsolódási és szórási megoldásai közé tartozik a Bluetooth, FM, GPS, WLAN, Near Field Communications és az USB, hogy ezzel a leggazdagabb mobilélményt lehessen nyújtani. Az ST-Ericsson világszínvonalú megoldásai lefednek minden piaci szegmenset a belépő szinttől az okostelefonokig, és integrált megoldásban vagy egyedi elemenként is rendelkezésre állnak.