Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
mobilfreak - 2009-02-16

Az felhasználóktól érkezÅ? Map Share javítások közül hazánkban Pataki András küldte be a legtöbbet, amit a TomTom külön megjutalmazott...

Az felhasználóktól érkező Map Share javítások közül hazánkban Pataki András küldte be a legtöbbet, amit a TomTom külön megjutalmazott...
 
„Számomra a legjobb navigációseszköz olyan, amin akármikor jelölhetek bármilyen térképváltozást. Ettől már csak az jobb, ha mindezt megoszthatom másokkal is, és ők is velem!”
– Pataki András, Map Share Road Warrior Award 2008 nyertes –
 
Az felhasználóktól érkező Map Share javításokat a TomTom külön-külön, országokra lebontva kielemezte és az összesített statisztikák alapján megnevezte az egyes országokban legtöbb javítást véghezvivő felhasználóit. Magyarországon Pataki András, ceglédi lakos volt az a lelkes felhasználó, aki több mint 1200 Map Share javítással nem csak idehaza, de a keleteurópai országok viszonylatában is elsőként került ki. A TomTom kimagasló közösségi hozzájárulásának elismeréseként ezért, Pataki Andrást a magyar Map Share Road Warrior Award 2008 díjjal, valamint egy TomTom GO 630 Traffic navigációs készülékket és egy egyéves Map
Update
Service előfizetést tartalamzó ajándékcsomaggal jutalmazta meg. Az ajándékkészüléket és a hozzátartozó előfizetéscsomagot Nánási Gergely a TomTom újonnan kinevezett, magyarországi senior account menedzsere adta át ünnepélyes keretek között.
 
A Map Share szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a TomTom felhasználók navigációs készülékükkel folyamatos térképjavításokat vigyenek véghez saját térképeiken. A Map Share rendszeren keresztül beérkező javításokat a TomTom moderátorai ellenőrzik, majd azt követően ingyenesen elérhetővé teszik a TomTom Map Share közösség számára, garantálva ily módon, hogy a TomTom felhasználók mindenesetben a legnaprakészebb térképeket használhassák.
 
A 2008-as év Map Share Road Warrior Award díj nyertese a következőket mondta el a TomTom Map Share szolgáltatásával kapcsoaltban:
“Mielőtt megvettem a TomTom ONE-t, heteket töltöttem azzal, hogy kiválasszam a megfelelő terméket. Mentősként számos
PNA
-t volt már szerencsém kipróbálni, de én egy olyan, könnyen használható készüléket kerestem, amely a piacon hozzáférhető lehető legátfogóbb szolgáltatásháttérrel rendelkezik. Így esett a választásom a TomTom-ra és kerültem kapcsolatba a Map Share szolgáltatással”.

 
Természetesen a TomTom készülék megvásárlása és a hozzákapcsolodó szolgáltatások megléte önmagában nem teszi kötelezővé a javítások közzétételét. A Map Share szolgáltatás használatához kapcsolódóan Pataki András a következőket mondta: 
 
„A TomTom készülék megvásárlása után néhány hónappal, egy mentés kapcsán épp Szolnokon keresztül autóztam, amikor meglepődve tapasztaltam, hogy egy éppen átépítés alatt lévő útszakasz jelölve lett a térképemen. Megkérdeztem egy arra járót, hogy mióta zárták le az adott útszakaszt és nagyon meglepett, amikor kiderült, hogy mindössze 3 napja. Akkor jöttem rá igazán a Map Share-ben rejlő lehetőségekre, illetve arra, hogy ha egy ilyen javítás ennyire fontos lehet számomra, akkor talán éppen olyan fontos lehet mások számára is. Ezért kezdtem beküldeni saját javításaimat a rendszerbe“ .
 
A Map Share Road Warrior Award 2008 díj kapcsán Pataki hozzátette:
 
„Sok kicsi, sokra megy tartja a mondás. Ma megtapasztaltam, hogy ez valóban így van. A Map Share szolgáltatás használatával, ha mindenki csak egy apró javítást küld a rendszerbe naponta, akkor végeredményként egy majdnem tökéletes térképhez juthat hozzá bármelyik felhasználó. És ami még fontosabb, nem kell 3-4 hónapot várjak az újonnan kiadott térképekre, hogy naprakész térképhez jussak.”