Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2009-02-11

Ahogy azt már korábban is jeleztük az Amazon frissíti e-book olvasóját, melynek legszembetünÅ?bb újdonsága a megújult külsÅ? és a jobb E-Ink kijelzÅ?...

 
Az új olvasó a Kindle 2, mindenekelőtt teljesen megújult külsőt kapott. A drasztikus formabeli változtatás nem véletlen, ugyanis az első változat sikerei ellenére sok kritikát kapott megjelenése miatt. A világos krémszín azonban megmaradt csakúgy mint a teljes billentyüzet, melynek kis kerek gombjai lettek, valamint az egész megjelenés sokkal kifinomultabb hatású.
 
[%IMAGB=8544%]A külsőségek mellett az új olvasó gyorsabb lett, akkumulátoros üzemideje is javult, valamint hétszer nagyobb belső memóriát építettek bele. A kijelző 6
colos
800x600
pixel
felontású 16 szürkeárnyalat megjelenítésére képes E-Ink. A mindössze 283 garmmos Kindle 2 belső memóriája 2
GB
-ra növekedett, mely akár 1500 könyvet is képes befogadni. Ezen felül az akkumulátorának üzemideje közel 20 százalékkal javult. Új ötirányú irányítója pedig gyorsabb navigálást és lapozást tesz lehetővé.
 
Az olvasó ezek mellett tartalmaz egy kísérleti Text-to-Speech vagyis szövegfelolvasó rendszert, ami az írott szöveget szóról-szóra felolvassa, így lehetőségünk lesz egyszerüen csak hallgatni az olvasónkat.
 
A Kindle 2 sikerének kulcsa azonban maga az Amazon, ami a világ legnagyobb online könyváruháza és a Kindle 2 számára több mint 230 ezer könyv érhető el elektronikus formában, mellette újságok, magazinok és a legújabb sikerkönyvek.
 
A Kindle 2 február 24-étől lesz kapható Amerikában 359 dolláros áron.