Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
Sulaki - 2009-02-10

Joe Tucci, az EMC vezérigazgatója és Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója a New York-i informatikai vezetÅ?k csúcstalálkozóján igen komoly technológiai együttmüködésrÅ?l tett tanúbizonyságot...

.
A két cég elkötelezte magát arra, hogy termékeiket és szolgáltatási körüket még szélesebb körben és mélyebb szinten teszik együttmüködővé az ügyfelek legfontosabb elvárásainak (virtualizáció, biztonság, tartalomfelügyelet) kielégítéséhez. Ennek hátteréül egyrészt a Microsoft adatközponti megoldásai és hatékonyságot segítő alkalmazásai, másrészt az EMC informatikai infrastruktúra-megoldásai, tanácsadói tevékenysége szolgál. Mindennek eredményeképpen a közös ügyfelek produktívabb és kevésbé költséges dinamikus IT-infrastruktúrákhoz jutnak, amelyekkel megfelelő választ adhatnak a mai igen gyorsan változó üzleti igényekre és gazdasági kényszerítő erőkre.

Az informatikai vezetők és egyéb IT-felsővezetők számára rendezett meghívásos konferencián Joe Tucci és Steve Ballmer arról beszélt, hogy a két cég kooperációja – hagyományaiknak megfelelően – milyen módon hoz létre továbbra is értéket közös ügyfeleik számára; hogyan helyeznek ezen belül is nagyobb hangsúlyt a virtualizált környezetekhez készült tárolókra és az információ védelmére, a központosított tartalomfelügyelet nyújtotta hatékonyságra és az adatlopások megelőzését célzó újszerü biztonsági megoldásokra.

Steve Ballmer, a Microsoft Corporation vezérigazgatója elmondta, hogy a Microsoft és az EMC olyan vállalati infrastruktúra-technológiák létrehozásában kíván együttmüködni, amelyekkel a vállalkozások rendkívül hatékony és gyors informatikai rendszereket állíthatnak össze. A közös beruházások továbbra is olyan megoldások kidolgozására irányulnak, amelyekkel a vállalati ügyfelek egyaránt elérhetik üzleti céljaikat a jelenben és lerakhatják a jövőbeli siker alapjait.
– „Az EMC és a Microsoft együttmüködése az ügyfelek számára már több mint egy évtizede jelent komoly és időtálló értéket” – mondta Joe Tucci, az EMC Corporation elnök-vezérigazgatója. – „A mai nap a következő evolúciós lépés ebben a folyamatban. A két cég továbbra is elkötelezett a Microsoft technológiáját és az EMC IT-infrastruktúra portfolióját egyesítő megoldások létrehozása mellett, amelyek a virtualizációtól a tároláson át az informatikai erőforrás- és tartalomfelügyeletig, a biztonsági termékekig és konzultációs szolgáltatásokig a legkülönfélébb területekre terjednek ki.”

Hatékony IT-infrastruktúra

A hatékony és dinamikus IT-infrastruktúra kiépítése kiemelt fontosságú feladat a különböző szervezetek számára a világ minden táján. A két cég sokféleképpen müködik együtt a szervezetek hatékonyságának növelése érdekében. Az utóbbi években a kiszolgálók virtualizációja, a többszintü tárolás és az informatikai felügyelet igen fontos tényezővé vált az informatikai tervezésnél. E módszerek előnyei számosak – az alacsonyabb hardver-, szoftver- és munkaerő-költségektől a jobb teljesítményig és nagyvállalati szintü felügyelhetőségig terjednek.

Az asztali környezetektől az adatközpontig az egyik leggyorsabban fejlődő és leginkább költséghatékony virtualizációs megoldást a Microsoft biztosítja, amely – többek között – képes mind a fizikai, mind a virtuális környezeteket egyetlen központi felügyeleti konzolról kezelni. Az EMC technológiai megoldásai lehetőséget adnak a Microsoft virtualizált környezetekben (például Microsoft Windows Server 2008 Hyper-V és Microsoft System Center rendszereken), illetve a közösen támogatott, müködés szempontjából kritikus feladatokat ellátó (például Microsoft Exchange Server, Microsoft
SQL
Server és Microsoft SharePoint Server) kiszolgálókon található információk tárolására, védelmére, illetve kezelésére. Az EMC Consulting ezerfős, átfogó Microsoft-ismeretekkel rendelkező Application Practice Csoportja megfelelő szakértelemmel segítheti a Microsoft-technológiákkal kapcsolatos felmérések, tervezési és megvalósítási feladatok végrehajtását sokféle virtualizációs megoldás esetében.

Gyors IT-infrastruktúra

Az informatikai osztályok a világon minden pontján a különféle rendszereken – fájlmegosztásokban, tartalomkiszolgálókon és munkacsoportos területeken – található információk egyre hatalmasabb mennyiségével küzdenek, ami rendkívül megnehezíti az adatok üzleti célú kiaknázását és ellenőrzését, illetve a törvényi előírások betartását. Az IDC szerint a tartalomfelügyelet hatókörébe tartozó információk mennyisége exponenciálisan nő, és 2011-re megduplázódhat. Napjainkban a vállalatok összekapcsolhatják az EMC Documentum platformot és a Microsoft széles körben elterjedt platformjait (például a Microsoft Office SharePoint Server, a Microsoft Office Outlook, illetve a Microsoft SQL Server platformot). Ennek köszönhetően az információkezelő dolgozók hatékonyabban használhatják fel az adatokat, azok származási helyétől függetlenül – amivel végső soron a kockázatok és költségek is csökkenthetők, ugyanakkor növelhető az informatikai rendszerek hatékonysága. Az innovatív ipari, tervezési és technológiai megoldások együttes használatából származó előnyök kihasználásával az EMC Consulting a gyakorlatban kipróbált eszközök, a bevált módszertan és a nagyteljesítményü EMC IT-infrastruktúrához csatlakozó, jól ismert Microsoft-termékek révén segíteni tud az információk értékének maximalizálásában és a hasznosulási idő csökkentésében

A stratégiai együttmüködés szorosabbra füzésének részeként az EMC a jövőben olyan megoldásokat dolgoz ki, amelyek kihasználják és továbbfejlesztik a Microsoft Office SharePoint nyújtotta előnyöket. Az EMC emellett a továbbiakban is olyan megoldásokat kíván készíteni, amelyekkel az ügyfelek a már ismerős Microsoft Office és SharePoint felhasználói felületeket használhatják az EMC által tárolt, védett és felügyelt tartalom elérésére az üzleti és munkafolyamatok során. Végül pedig e megoldások segítségével a SharePoint tartalom és a Microsoft Exchange üzenetek (az egyéb üzleti tartalmakkal együtt) integrált archívumokba irányíthatók a hosszú távú tároláshoz. Így javítható a müködési hatékonyság, megvalósítható az éles rendszerek átméretezhetősége, elősegíthető a szabályoknak megfelelő információfelügyelet és a cég mindig készen állhat a felülvizsgálatokra.
[%BOLD%]
Hibatürő IT-infrastruktúra[%BOLD%]

Napjainkban az informatikai környezetek egyre inkább függenek a vállalati információktól, tehát az adatok elvesztése, elérhetetlensége vagy bármilyen sérülése komoly üzleti problémákat okozhat. A két cég a jövőben együtt fog müködni a Microsoft-alkalmazások széles vertikumát felölelő információvédelmi megoldások készítésében. Jó példa erre az, hogy az EMC és a Microsoft milyen módon ad választ az információbiztonság új kihívásaira (például a rekordmennyiségü adatlopásra) az EMC RSA biztonsági részlegétől származó piacvezető adatvesztés-megelőző (Data Loss Prevention, DLP) technológiák beépítésével a Microsoft platformba és a jövőbeni információvédelmi termékekbe. Az együttmüködés célja, hogy a szervezetek információbiztonsági irányelveiket központilag határozhassák meg, a bizalmas adatokat az infrastruktúra bármely pontján azonosíthassák és besorolhassák, illetve számos vezérlőfolyamat segítségével garantálhassák az adatok biztonságát a hálózat, az adatközpont és a végpontok szintjén.

Első lépésként az új RSA
DLP
Suite 6.5 változatának tervezése során hangsúlyt kapott a Microsoft Active Directory Rights Management Services szolgáltatással való kölcsönös együttmüködés. Ennek eredményeként a biztonságtechnikai szakemberek – az információk bizalmasságának alapján – az adatközpont bármely területén és a végpontokon megfelelő információelérési és -felhasználási irányelveket valósíthatnak meg. A Microsoft a jövőben is folytatja az RSA adatvesztés-megelőző technológiáinak beépítését saját termékeibe, hogy ezáltal a biztonsági szakértők figyelhessék a bizalmas adatokat és megakadályozhassák a jogosulatlan felhasználást.

–„A jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben az informatika az eddigieknél sokkal fontosabb eszköze a globális piacon az innovációnak, a modernizálásnak és a verseny megnyerésének. Tehát nagyon jó hír, hogy az EMC és a Microsoft elkötelezte magát, hogy technológiáikat és termékeiket még inkább közelítse egymáshoz, így segítve ügyfeleiket az informatikára támaszkodó üzleti érték gyorsabb és hatékonyabb kihasználásában” – nyilatkozta Frank Gens, az IDC vezető alelnöke és vezető elemzője.