Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2009-02-09

A Microsoft egy új kiegészítést jelentett be mely leegyszerüsíti a különféle javítások, beállítások és kerülÅ?utak aktiválását...


Alighanem minden Windows felhasználó ütközött már gondokba és szükség volt így vagy úgy valamilyen rejtett beállítás módosítására. Ezek közül sokat megtalálunk a Microsoft Knowledge Base vagy más leírásokban a lépések tapasztalatlan felhasználó számára sokszor kuszák és esetenként hosszadalmasak is.

A megoldás, illetve a könnyítés rendkívül kézenfekvő azonban a hosszú évek megszámlálhatatlan leírása után csak megszületett meg a Fix it, ami nem más mint egy kis futtatható állomány, mely elvégzi az összes müveletet az adott probléma megoldásához. Az ötlet nagyszerü és a korábbi konfigurációs kerülőutak és belső rendszer beállítás módosítások néhány kattintással elvégezhetővé vállnak.

Még jobb, hogy mi is javasolhatunk probléma megoldásokat, melyeket szeretnénk látni Fix it formában, de remélhetőleg idővel mindenhol lesz ilyen gombocska. A rossz hír az, hogy egyelőre csak az angol nyelvü Microsoft Knowledge Base cikkekben számíthatunk ilyen extra segítségekre. Remélhetőleg később ez változni fog. (Mielőtt azonban bárki reménykedne sajnos azt kell mondanunk, hogy a Vista megjavítására nincs semmilyen gyors mód, legfeljebb csak az uninstall)
 
Link(Angol nyelvü): [%A=http://support.microsoft.com/gp/cp_fixit_main%]http://support.microsoft.com/gp/cp_fixit_main [%A%]