Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
Sulaki - 2009-02-04

A papír alapú folyamatok automatizálása a legjobb módszer az együttmüködés és a megfelelés biztosításához...


 
           A RadPharm egy élenjáró orvosi képalkotási alapkutató laboratórium (imaging core laboratory, ICL), amely gyógyszeripari, biotechnológiai és orvosiberendezés-gyártó cégekkel együttmüködve garantálja az orvosi kísérletekhez szükséges képek kezelését és elemzését. Az orvosi képek feldolgozása központi szerepet játszik az orvosi kísérleteknél és jelentős mértékben felgyorsíthatja a létfontosságú új gyógyszerek és orvosi készülékek piaci megjelenését. A RadPharm szakértelmét több mint 15 év alatt 330-nál is több – az I-től a IV. fázisig – tartó tanulmány kapcsán csiszolta tökéletesre, 60 országban, az összes fontosabb modalitásra [képalkotó rendszer. a ford] és terápiás területre kiterjedően. Azon túl, hogy minden más ICL-nél több onkológiai vizsgálatot szolgált ki, a RadPharm szintén bőséges tapasztalattal rendelkezik a kardiovaszkuláris, muszkuloszkeletális, a központi idegrendszerrel kapcsolatos, a diagnosztikai kontrasztanyagos képalkotással és az orvosi készülékekkel kapcsolatos vizsgálatok terén is.
 
           „Amikor a potenciális ügyfeleink azt kérdezik, hogy milyen rendszert használunk a dokumentumok kezelésére, akkor azt válaszoljuk, hogy a Documentum Compliance Managert” – nyilatkozta Harvey Guindi, a RadPharm informatikai igazgatója. – „Ügyfeleink és a szabályozó testületek számára ez azonnal jelzi, hogy az iparág élenjáró tartalomkezelő rendszerét használjuk a szigorú törvényi megfelelés érdekében, és természetesen ezt a megfelelő naplókkal igazolni is tudjuk.”
 
           A DCM használatával a RadPharm automatizálta a normál müködésleírások (SOP-k) létrehozásának és frissítésének, illetve jóváhagyásra küldésének a folyamatait, valamint garantálni tudja, hogy az alkalmazottak mindig a legfrissebb változattal dolgoznak. A DCM a RadPharm oktatáskezelő rendszerével is integrálva van, hogy a cég megfelelhessen az alkalmazottak oktatásával kapcsolatos előírásoknak is. Az alkalmazottaknak az SOP-ket munkába lépésüktől számított 90 napon belül, illetve az SOP jóváhagyásától számított 20 napon belül el kell olvasniuk.
 
           „A DCM korszerüsítette alkalmazottaink képzési folyamatát” – állítja Guindi.
–„Korábban az alkalmazottaknak nagy, papírra írt SOP-kkel teli mappákban kellett keresgélniük. Az is papíron volt nyilvántartva, hogy melyik alkalmazott melyik SOP-t olvasta el. Mivel egy alkalmazottra átlag 40 SOP jut, ez azt jelentette, hogy kézzel kellett átnézni 20 ürlapot csak ahhoz, hogy egy emberrel kapcsolatban ellenőrizzük, megfelel-e az előírásoknak. Szorozzuk meg ezt több száz alkalmazottal és 90-100 SOP-vel… a folyamat rendkívül időigényes volt.”
 
           Az elektronikus SOP-kre átállással a RadPharm hatékonyabb együttmüködést valósított meg anélkül, hogy a dokumentumok nyilvántartásának szigorúságán enyhítenie kellett volna. A radiológusok, belgyógyászok, onkológusok és az orvosi kísérleti csoportok többi tagja meg tudja osztani és megfelelő helyre tudja juttatni az információt, figyelemmel tudja követni annak állapotát – azt, hogy ki tekintette meg és ki hagyta jóvá a dokumentumot. A végeredmény egy olyan nyilvántartási rendszer a RadPharm számára, amely mindenben megfelel a törvényileg előírt iratkezelési szabályoknak.
 
Az EMC Documentum Compliance Manager termékéről
 
Az EMC Documentum Compliance Manager (DCM) olyan felügyelt környezetet biztosít, amelyben a felhasználók ellenőrzött vagy szabályozott tartalmakat hozhatnak létre, ellenőrizhetne, dolgozhatnak át, hagyhatnak jóvá és terjeszthetnek – egymással együttmüködve. Ezzel segítséget nyújt a külső rendelkezések (pl. 21 CFR Part 11) és a belső irányelvek betartásához, ugyanakkor biztosítja a termékek és szolgáltatások egyenletesen magas színvonalát. A DCM 6.5-ös változata natív webes szolgáltatásokként elektronikus aláírási, vízjelezési és átfedési lehetőséget is nyújt a telepítés és a bevezetés egyszerüsítéséhez. Támogatja az
XML
-dokumentumok használatát is az XML-ben létrehozott, felügyelt tartalmak kezeléséhez.