Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
MaxRay - 2009-01-26

Az Acer bemutatta a vadonatúj 10 colos Aspire One netbookot Windows XP-vel és beépített Bluetooth-szal, gyors, egyszerü és különlegesen könnyed online életre tervezve...

“A pénzügyi piacokat érintő jelenlegi problémák és az általános gazdasági bizonytalanság ellenére, a
netbook
és notebook piacok tovább fogják folytatni növekedésüket 2009-ben is” mondta Gianfranco Lanci, az Acer Inc. elnök-vezérigazgatója. “Miközben a cégek igyekeznek leküzdeni a krízist, a felhasználók és a számukra készített termékek még fontosabbá váltak, hiszen a felhasználók nincsenek meg a személyes kommunikációs eszközeik nélkül.” 
A kicsit több mint egy kilós (1.18 kg) új Aspire One magában ötvözi a stílust, nagyszerü tulajdonságokat és egy új méretet, így biztosítva az ultra-hordozhatóság és az adatbevitelhez és navigációhoz szükséges maximális képernyő méret legjobb kombinációját.
Az optimális
web
böngészésre és internetes termelékenységre tervezett Aspire One 10.1
colos
WSVGA
LED
háttér-világítású kijelzővel rendelkezik, melynek felbontása 1024x600 pixel, így széles képet biztosít a kényelmes navigációhoz. A képernyő tetején található az integrált Acer Crystal Eye webkamera, amely gyengén megvilágított környezetre lett optimalizálva, egy apró ablak, ízlésesen körülvéve egy tükör karimával, kapcsolatban tartja Önt a világgal élő videó képen, videó csevegésen és -konferenciákon keresztül.
A  Aspire One-ban 802.11b/g
WiFi
és Acer Signal Up található beépítve, mint alapfelszerelés, hogy Ön könnyedén tudjon kapcsolódni az elérhető vezeték-nélküli hálózatokhoz. Továbbá
Bluetooth
és más, meghatározott beépített
WiMAX
vagy 3G[%A=http://acer.hu/public/page92.do?sp=page29&dau42.oid=17125&UserCtxParam=0&GroupCtxParam=0&dctx1=10&CountryISOCtxParam=HU&LanguageISOCtxParam=hu&ctx3=-1&ctx4=Magyarorsz%C3%A1g&crc=2163975886#_ftn1#_ftn1%] [%A%]vezetékes technológia is hozzáférhető a határtalan csatlakozási lehetőségek kedvéért.
A 10” Aspire One megfelel az Energy Star 4.0 követelményeinek és kapható hozzá 6-cellás
Li-ion
akkumulátor is. A készenléti állapotban mért rendkívül alacsony áramfogyasztása által, a 10” Aspire One akár 7 órányi akkumulátor üzemidőt garantál a maximális szórakozás érdekében. A töltöttség jelző azonnal észrevehető a készülék elején, még akkor is, ha a notebook összecsukott állapotban van.

[%IMAGB=8414%] Azonban az új Aspire One nem csak a folyamatos kapcsolatot biztosítja; mindezt stílusosan teszi. Négy különböző élénkfényü színben kapható: fehér, kék, vörös és fekete, és az eltéveszthetetlen dizájn azonnal megragadja a tekintet. A vékony, letisztult vonalvezetésü Aspire One sebességet és mobilitást sugall, egyértelmüvé teszi, hogy a folyamatosan mozgásban levő felhasználó számára készült. Stílusos részletei, mint az áramvonalas formájú fémcsuklók némi színnel füszerezve és a díszes, fényes színü keret, amely a tükörhatású bekapcsoló gombot veszi körül, azonnal magára vonzza a tekintetet. Az ecsetelt fémes kéztámasz igényes kinézete mellett segít elkerülni a kevéssé esztétikus ujjlenyomatokat is.
A 10” Aspire One-t
Intel
Atom
processzor
hajtja, Mobile Intel 945GSE Express lapkakészlettel vagy Mobile Intel 82801GBM lapkakészlettel és felszerelhető akár 2
GB
DDR
memóriával a legjobb felhasználói élmény elérése érdekében. Kis mérete dacára, a 10” Aspire One, 160
GB
-os 1.8 colos belső merevlemezzel rendelkezik. Továbbá a 10” Aspire One memóriakártya olvasót is tartalmaz az adatáramlás teljes