Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2009-01-21

A SMART Technologies bejelentette, hogy SMART Notebook 10 nevü programja elérhetÅ? a Linux operációs rendszert forgalmazók számára is...

A SMART Technologies bejelentette, hogy SMART Notebook 10 nevü programja elérhető a
Linux
operációs rendszert forgalmazók számára is...

 
A SMART jelenleg az egyetlen olyan interaktív tábla gyártó, amely mindhárom piacon kapható operációsrendszerrel, a Linuxszal, a Windows-szal és MAC-kel is kompatibilis. A SMART Notebook 10
szoftver
most már támogatja az öt legnagyobb Linux alapú szolgáltatót, beleértve az Ubuntu 8.04-et, az openSUSE 10.03-at, a Red Hat Enterprise Linux 5.1-et, a Fedora Core 9-et, és a Debian 4.0 (Etch) r3-at is. A SMART Notebook program minden SMART Board interaktív táblával, Sympodium interaktív írásvetítővel, AirLiner vezeték nélküli jegyzettáblával valamint SMART Document kamerával együtt kapható.

A SMART Notebook szoftver 1999 óta kapható Linux operációs rendszerre, így ez egyben a hatodik Linux-kompatibilis kiadás. A számos apró eltérő fejlesztési nyelvekre és platformokra történő hangoláson túl a SMART Notebook szoftver az összes alapvető funkciót és tulajdonságot tudja, amit a program Windows-ra vagy Mac-re fejlesztett verziója. Ezek közé tartozik például a Galéria, amelyben a tanárok és diákjaik együttesen kereshetnek tartalmakat vagy akár a SMART Board interaktív táblára való írás után a kézzel írott szöveget egyszerüen gépelt szöveggé alakíthatjuk a program szövegfelismerő rendszerével. A SMART Notebook megannyi fájlformátumot képes felismerni és az interaktív táblán megjeleníteni azokat. A SMART Notebook Linux verziója a Windows-ra és Mac-re írott verziókhoz hasonlóan könnyen és egyszerüen használható bármilyen tanórán. A SMART Notebook program, a nemrég hozzáadott finn, olasz és svéd nyelvekkel együtt, jelenleg 12 nyelven kapható, ezzel is tükrözve a szoftver egyre nagyobb térhódítását világszerte. 2009 elején a SMART további öt nyelvvel bővíti termékét és albán, macedón, orosz, egyszerüsített kínai és katalán nyelven is elérhető lesz.

„A Linux operációsrendszer világszerte egyre növekvő népszerüségnek örvend közel 29 milliós felhasználóbázissal”[%ITALIC%] – mondta Nancy Knowlton a SMART vezérigazgatója. [%ITALIC%]„Számos SMART felhasználó Linux alapú operációsrendszert használ, ezért a SMART mindent megtesz, hogy ezek a felhasználói csoportok is hozzájuthassanak és hatékonyan használhassák programjainkat.”