Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
Sulaki - 2009-01-19

Már hozzászokhattunk, hogy a reklámok elkápráztatnak, de most nézzük meg mi is van a reklámokon túl...

USB csatlakozó, zenelejátszás, vékony készülékház
7.5 pont
8.8 pont
7.5 pont
8 pont
összpontszám: 8 pont
a fekete szín megjelenítése, nagyon "LCD-s" kép



A papírdobozt lefejtve elő is került a TV reklámokból jól ismert nevü eszköz. Némi barkácsolás után a két részből álló talp összecsavarozása után, ráilleszthettük a készüléket is. Ezen szinte minden LG tulajdonosnak át kell esni, a kisebb modellszámú készülékeknél is. Ennek talán egy előnye van, az, az eset, ha falikonzolra szereljük a televíziót, mert, akkor, csak a vakdugót kell a készülék aljába beledugni, 4 csavar a hátuljába és mehet a falra.

A külalak nekem kissé ellentmondásos, mert ugyan, mondhatni ez a jelenleg kapható legvékonyabb
LCD
TV, ráadásul szép is a hátulja (bordó színü), de a káva speciel nekem nagyon nem tetszik. Oldalt és felül jó is lenne, de alul olyan vastag, hogy az én szememben felborul a látvány egyensúlya. És, hogy még különlegesebbé tegyék, még a vastag kávában van is egy lyuk, olyan, mintha átlőtték volna. Az asztali talp, pedig tükörként is funkcionál. Szerintem a kevesebb, több lett volna.

Elől csak a lyuk látható, amely, a bekapcsoló gomb funkcióját is ellátja. Oldalt
PCMCIA
kártyahely (fizetős csatornákhoz), USB,
HDMI
csatlakozót találunk. A többi csatlakozási hely hátul keresendő.

A bekapcsolás után magyarítottuk a menüt, amely ismerős lehet a kisebb tavalyi modellekből (32lg2000, 32LG3000) is. A menü grafikus felületü és még, az, az ember is könnyedén elboldogul, aki még sohasem látott ilyet. A távirányító épp megfelelő méretü és jól kezelhető.

Az analóg TV jellel kezdtünk. A kapott kép nem valami minőségi, nagyon „LCD-s” fakó, a színek nem természetesek és fekete, na, az egyáltalán nincs. Ha, van türelmünk és szinte minden képjellemzőt átállítunk, akkor nagyon sokat javíthatunk az eredményen, de a tökéletes elérése lehetetlen. A közepes minőségü antennajelet is úgy jeleníti meg, ahogy kapja, javítani nem javít rajta.

DVD nézésnél javul valamicskét a kép. Végül jött a Blu-ray. Itt jön elő a dilemma, maradunk az átállítgatott képbeállításoknál, és nagyon gyors mozgásos jelenetnél szétesik a kép, vagy vissza minden alapbeállításra és ismét természetellenesek lesznek a színek, pláne az emberi bőrtónusok. Sajnos a fekete színárnyalatok megjelenítése nagy probléma.
[%IMAGE=8359%]
A hátlapon találunk
USB
csatlakozót is. Célszerü, egy USB hosszabbító kábelt beszerezni, mert annyira kevés a hely hátul, hogy egy vastagabb Pendrive szóba sem jöhet, mert nem fér be. A 12
megapixeles
géppel készült tesztképet sikerül megjeleníteni, de nem valami szép az eredmény. Viszont előny, hogy nemcsak képet, hanem zenét is le tudunk játszani.

Összegezve az LG egy egyedi dizájnnal készült készülék, amely inkább vékonyságával feltünősködik, mint technikai tudásával. A vékonyság miatt a hangzás is nagyon gyenge, mert a méret miatt csak nagyon kicsi csipogók adják a hangot

Forgalmazó: LG Magyarország
Web: [%A=http://www.lg.hu/prodmodeldetail.do?actType=search&page=1&modelCategoryId=0102&categoryId=0102&parentId=01&modelCodeDisplay=42LG6100&model=%]www.lg.hu [%A%]
Ára: bruttó 270 000 Ft körül

Technikai adatok:



Méret: 42
colos
(102 cm) képátló
Képarány: 16:9
Felbontás: 1920 x 1080
pixel

Fényerő: 500 cd/m2
Dinamikus konrtaszt arány: 50.000:1
Látószög: 178 fokos
Színek 16.7 millió szín
Válaszidő: 5 ms
TruMotion 100 Hz
24p Real Cinema
Mozi 3:2 mód
XD
Engine
Intelligent Sensor
Tuner:
Teletext 1000 oldalas memóriával
1 analóg és 1 digitális
DVB-T
(Mpeg2) tuner
Hangrendszer:
NICAM/ A2
XDS hangrendszer
AVL – automatikus hangerőszabályzó
Hangszóró: 10W+10W
Csatlakozók:
4 db HDMI bemenet
2 db
SCART
csatlakozó
VGA
(
D-Sub
) bemenet
AV
bemenet
Komponens bemenet
USB csatlakozás
Egyéb:
Gyerekzár
Elalvásidőzítő
Méret talp nélkül (Szé x Ma x Mé mm): 1038 x 747 x 45
Súly (talp nélkül): 20,4 kg