Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
business_guru - 2009-01-19

A Samsung Electronics bejelentette, hogy alapjaiban átszervezik a cég müködését és két divízióra bomlik a cég így küzdve a lassuló világgazdasági helyzettelâ?¦


A mostani bejelentés egy héttel előzi meg a negyedik negyedéves üzleti zárást, melyet egy 44 százalékos bevétel visszaesést hozó harmadik negyedév előzött meg. Eközben a Samsung Group cégcsoport majd az összes ügyvezetőjét (összesen 25 vezetőt) lecserélte akik szinte mindannyian 60 év felett jártak. Mindehhez a helyzethez hozzájön Lee Khun-hee helyzete aki lemondott miután elítélték adó csalásért.

Maga a Samsung Group több mint ötven céget foglal magában többek közt a Samsung Electronics, Samsung Heavy Industries, Samsung Petrochemicals, Samsung Medical, és Samsung Life Insurance vállalatokat, de a Sungkyunkwan Egyetem is a tulajdonában van.

Ezek közül a legfontosabb a Samsung Electronics, mely két külön divízióra válik szét. Korábban a Samsung Electronics lazán szervezett részlegekből állt, melyek a Digital Media (digitális média), Semiconductor (félvezetők), Telecommunications Network (telekommunikációs rendszerek) és a Digital Appliance (digitális eszközök) üzletágakat jelentették.

Device
Solutions divízió


Ezt az új divíziót a jelenlegi Samsung Electronics vezérigazgató Lee Yoo-woo vezeti majd. Az új üzletág elsősorban az elektronikai komponensekre fog fókuszálni és ez lesz a világ legnagyobb NAND
Flash
memória gyártója, valamint
DRAM
chip
-eket és
LCD
paneleket fognak készíteni laptopokhoz, monitorokba és TV-kbe.

Az új divízió másik fontos részét képezik az optikai meghajtók és merevlemezek, valamint
CMOS
képérzékelők,
RF
adóvevők és más félvezető komponensek. Fontos megjegyeznünk közben hogy a Samsung Electronics az egyetlen nyereséges DRAM gyártó a világon.

Digital Media and Communications divízió

Ezt az új divíziót a Samsung Electronics korábbi telekommunikációs üzletágának igazgatója Choi Gee-sung fogja vezetni. A fókusz itt elsősorban az otthoni elektronikai termékeken lesz, és ez a divízió lesz a világ második legnagyobb mobiltelefon gyártója 17.1 százalékkal a Nokia mögött.

A Samsung televíziók jelenleg a világ első számú készülékeinek számítanak és a monitorok, számítógépe és nyomtatók és ehhez a divízióhoz tartoznak majd. Ezen felül a kamerák, fényképezőgépek ,
MP3
lejátszók,
Blu-Ray
és
DVD
lejátszók is ide fognak tartozni.

A nemrégiben a Samsung Electronis alá sorolt háztartási eszközök, mint a légkondycionálók, hütők és levegő tisztítók is ebbe az óriás divízióba lesznek sorolva.