Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
MaxRay - 2009-01-16

Az LG után a Philips is ultraszéles TV-t jelentett be, azonban a Philips elsÅ?sorban a házi-mozi alkalmazásokat célozza meg különleges készülékével...

 
Az alaphelyzet bizonyára mindenki számára ismerős lehet. Szinte bármilyen szélesvásznú 16:10 és 16:9 képarányok esetén is bizonyos filmeknél alul és felül fekete sávokat látunk, ami annak köszönhető, hogy a forrásanyag képaránya más volt. A Philips azonban megalkotta az első mozi képarányokhoz igazított TV készüléket, mely lehetővé teszi a filmek teljes és maradéktalan megjelenítését a képernyőn.
 
Az 56
colos
TV 21:9 képaránnyal rendelkezik, így a 2:39:1 képarányú filmek tökéletesen kitöltik a képernyőfelületet, csakúgy, mintha egy moziban ülnénk. A képarány mellesleg megegyezik az eredeti Panavison 70mm-es film képarányával. Emellett a TV a 16:9-es képet illetve filmeket a szokatlan képarányhoz igazítja majd, ám hogy ezt milyen technológiával teszi az még rejtély.
 
Sajnos a részletes technikai adatoktól egyelőre nincsenek információink, mindössze annyit lehet tudni, hogy a Cinema 21:9 TV valamikor tavasszal lesz elérhető.