Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
Sci-Fi - 2009-01-10

A Canon bemutatta új XEED SX800 belépÅ? szintü SXGA+ modelljét, amellyel belép a nagyfelbontású kivetítÅ?k piacára...

A Canon bemutatta új XEED SX800 belépő szintü SXGA+ modelljét, amellyel belép a nagyfelbontású kivetítők piacára.  
A Canon három kulcsfontosságú technológiájának – az új LCOS paneleknek, a Canon AISYS optikai rendszernek, valamint az újonnan bevezetett Canon 1.5x zoom vetítő objektívnek – köszönhetően a képminőség, a teljesítmény és a tartósság az új modellek legjellemzőbb tulajdonsága.
Az SX800 ideális a részletes prezentációk – például müszaki rajzok, aprólékos müalkotások vagy nagyfelbontású (HD) filmek – bemutatására, mivel meglepő tisztasággal és pontossággal vetít kiváló, nagyfelbontású  SXGA+ (1400x1050 pixel) képet. A lámpa 3000
lumen
fényerőt biztosít (csendes üzemmódban a fényerő 2400 lumen ), az élén színek és a természetes, valósághü képek vetítése pedig a 900:1 kontrasztaránynak köszönhető.
“Szeretnénk mindenki számára elérhetővé tenni az SXGA+ projektorokat. A hagyományos
XGA
kivetítő[%ITALIC%][%ITALIC%]kkel szemben a képminő[%ITALIC%][%ITALIC%]ség és élesség tekintetében egyértelmü[%ITALIC%][%ITALIC%]ek az elő[%ITALIC%][%ITALIC%]nyök. A nagyfelbontású képet adó számítógépek korában az SXGA+ projektor nem luxuscikk többé,[%ITALIC%][%ITALIC%] hanem használati eszköz. Legújabb termékünk ráadásul igen kedvező[%ITALIC%][%ITALIC%] áron érhető el”
– mondta Alan Dempster, a Canon Europe európai termékspecialistája.
 [%IMAGB=8304%]
A három 0.55
colos
LCOS panelnek köszönhetően egyszerre érhető el a kiváló képminőség és az SXGA+ felbontás. Az LCOS paneleken a képpontok között nincs hézag, amely a hagyományos
LCD
esetén a „rácseffektust” okozza. Ellentétben az egy áramkörös
DLP
technológiát alkalmazó termékeknél előforduló „szivárvány effektussal”, a folyamatos színátmenetek is biztosítottak. A projektor a képet tökéletes élességgel, tisztasággal és színhüséggel vetíti.
 
Az SX800 a Canon 1.5x
optikai zoom
képes vetítő objektívvel rendelkezik, melynek fókuszát manuálisan, motorral tudjuk beállítani. A lencsehibák korrigálásával és a felbontás javításával a vetítő-objektív maximális mértékben csökkenti a vetített kép torzítását, amely így tökéletes geometriájú. Az objektív offszetje 10:0, és a vetített kép alsó élét az optikai tengelyre helyezi, ezért szükségtelen a projektor megdöntése, és így a trapézkorrekció is. A vetített kép mérete 40 és 300 colos közt változhat 1.2-9.1 méterig terjedő távolságról, mely széles alkalmazási lehetőségeket biztosít.
 
Az utazó felhasználók kényelmének érdekében az SX800 rendelkezik egy Automatikus beállítás funkcióval is. Abban az esetben, ha a projektort mégis meg kell dönteni, az Automatikus trapézkorrekció gombnyomásra tökéletes négyzetes képet hoz létre. Az Automatikus bemenetválasztás megkeresi a bemenő jelet, és engedélyezi a kívánt csatlakozó használatát.  A csatlakozási lehetőségek azonban szerények, hiszen két  Mini D-SUB, melllett csak
RCA
bemenet áll rendelkezésünkre.