Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
Sci-Fi - 2009-01-09

A Samsung bemutatja a LED TV-k új generációját és folytatja elkötelezett fejlesztéseit az összeköthetÅ?ség, az intelligens kezelÅ?felületek és a design területén...

 
Az felhasználóbarát digitális élmények következő hulláma, azaz a továbbfejlesztett interaktivitás, az intelligens kezelőfelületek, és a legújabb környezetbarát technológia állnak a Samsung CES-en tartott sajtótájékoztatójának és termékbemutatójának középpontjában.
 
Samsung Electronics-nak példa nélküli módon 46 termékét díjazták a “CES Innovation Awards” díjjal, ami alátámasztja a cég vezető szerepét a képmegjelenítők, a digitális zenelejátszók és házimozirendszerek, valamint a környezettudatos gyártás területén.
 
Az idei kiállításon látható a 2008-ban bejelentett “felhasználóbarát digitális élmények” irányvonal második hulláma, mely a 4K megközelítést veszi alapul a fejlesztéseknél, ezek: a Kimagasló tartalom és szolgáltatás, Kapcsolódás, Kreativitás, Komponensek (content, creativity, connectivity, components).
 
“A szórakoztatóelektronika mára már túllép az egyes termékek illetve termékkategóriák összeköthetőségén. A feladat mára az, hogy ezeket a megoldásokat a fogyasztó életstílusával kössük össze és ezáltal új felhasználói élményt teremtsünk”[%ITALIC%] mondta Dr. Jong Woo Park a Samsung digitális média üzletágának az elnöke [%ITALIC%]“A Samsung célja, hogy elősegítse egy új életstílus kialakítását, mely az emberek számára igényes és tartalmas szórakozást és egészen új felhasználói élményeket nyújt figyelembe véve a környezetvédelmi szempontokat.”
 
LED
– Háttérfény az előtérben

 
Samsung egy egyedülálló kategóriát teremtett a 2009-es LED
HDTV
sorozattal, mely új mércét jelent a képminőség és az energiatakarékosság területén. A Samsung által bemutatott új LED TV sorozat olyan 32-55
inch
közötti modelleket foglal magába, melyek korábban elérhetetlenül magas kontrasztarányt jelenítenek meg.
 
Valamennyi Samsung LED TV – a cég környezetbarát filozófiájával összhangban – több mint 40%-kal kevesebb energiát vesz fel egy azonos méretü hagyományos
CCFL
háttérvilágítással rendelkező
LCD
TV-nél, ami jóval kevesebb, mint a szigorú Eco-Label minősítés minimális szintje. A készülékek kevesebb energiát vesznek fel, nem tartalmaznak higanyt és a kávájuk illetve talpuk egyaránt környezetbarát anyagokkal készül.
 
Ennek a sorozatnak a tagja a B6000-es készülék, a világ legkeskenyebb LED TV-je amely tunert is tartalmaz, ráadásul, a hozzá tartozó rendkívül keskeny konzol, mindössze 1,5 cm-re csökkenti a fal és a TV közötti távolságot. A Samsung valamennyi új LED TV-jét jelölték a „CES Innovation Award” díjra. „Ez az új LED TV sorozat nyitja a következő fejezetet a Samsung globális vezető pozíciójában”[%ITALIC%] emelte ki Tim Baxter, az Samsung Észak-Amerika marketing és kereskedelmi részlegének alelnöke. [%ITALIC%]„Nem pusztán példátlanul jó képminőséget és design-t alkottunk, hanem mindezt környezettudatos technológiákkal hoztuk létre.”
 [%IMAGB=8279%]
A Samsung kiterjesztette vezető szerepét a design területén és a 2008-as Crystal TV sikerére építve alkotta meg új készülékeit. A szabadalmaztatott eljárás során kettős öntési technológiával áttetsző, színes bevonatot hoznak létre, mely jelentősen átalakítja a hagyományos zongoralakk fekete kávákról bennünk élő képet. A legújabb Crystal TV-k kávája platina feketéből krómba fordul, és végül tiszta prizmaszerü élben végződik a 8000-es, illetve bordó átmenettel rendelkezik a 7000-es és 6000-es sorozatoknál. A színek intenzitása a látószögtől függően finoman változik, és még inkább kiemeli a TV-k karcsú alakját.
 
A Samsung tovább fejlesztette a vezeték nélküli jelátvitelt a különböző termékcsoportok között. Számos TV-ben megtalálható a cég DNLA technológiája, míg egyes Blu-ray lejátszók
WiFi
képesek és wireless dongle-t tartalmaznak az egyszerü kapcsolatokhoz. Ugyancsak az egyszerü felhasználás koncepciójába illeszkedik a világ legvékonyabb
Blu-Ray
lejátszója a BD-P4600, mely automatikusan beállítja a Samsung TV-k számára a lehető legjobb képminőséget. A BD-P4600 a központi eleme a Samsung rendkívül széles Blu-Ray választékának, melyben megtalálható három lejátszó és három házimozi rendszer, köztük a világ első hangprojektoros Blu-Ray házimozija.