Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
MaxRay - 2009-01-08

A Microsoft a CES-en mutatta be legújabb Windows operációs rendszerét és a kapcsolódó szórakoztató megoldásokat...


Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója a 2009-es Consumer Electronics Show (CES) szórakoztató-elektronikai szakvásáron tartott nyitóelőadásában jelentette be a Windows 7 operációs rendszer béta változatának, valamint a Windowshoz személyi kommunikációs szolgáltatásokat és alkalmazásokat nyújtó Windows Live legújabb változatának elérhetőségét. A Windows 7 és a Windows Live segítségével a felhasználók hatékonyabban kommunikálhatnak, oszthatják meg információikat másokkal és több feladatot végezhetnek el ugyanannyi idő alatt.

„Örömmel jelentem be, hogy elérhető a Windows 7 béta, melynek legfőbb célja, hogy még egyszerübb és megbízhatóbb felhasználói élményt nyújtson ügyfeleink számára.”[%ITALIC%] – mondta el Ballmer. – [%ITALIC%]„A Windows 7 és a Windows Live fontos alapkövei a fogyasztói technológia hihetetlen fejlődési folyamatának, mely által minden eddiginél könnyebbé válik az emberek számára a kommunikáció, az információ megosztás és a hatékonyabb munkavégzés.

Az MSDN, a TechBeta és a TechNet ügyfelek mától letölthetik a Microsoft következő generációs
PC
-s operációs rendszere, a Windows 7 béta verzióját. A béta változatot tesztelni kívánó otthoni felhasználók számára a
szoftver
január 9-től lesz elérhető a [%A=http://www.microsoft.com/windows7%]www.Microsoft.com/windows7[%A%] címen.

A Microsoft szintén bejelentette a Windows Live legújabb verziójának globális elérhetőségét. Ezen ingyenes alkalmazások segítségével a felhasználók egyetlen bejelentkezéssel, egy helyen, minden eddiginél egyszerübben szinkronizálhatják és oszthatják meg online életüket. A Windows Live Mail és a Windows Live Photo Gallery mellett a
PC
Magazin szerkesztői díjával (Editor’s Choice) jutalmazott Windows Live Messengert is tartalmazó, új Windows Live több mint 50 népszerü internetszolgáltatással képes zökkenőmentesen együttmüködni.

A Windows 7 jellemzői otthoni felhasználóknak

A Microsoft bemutatta azokat az új tulajdonságokat és fejlesztéseket, amelyeket az otthoni és üzleti felhasználók visszajelzései alapján épített be a Windows 7-be. Elméletileg a Windows 7-et futtató PC gyorsabban fog elindulni és leállni a jelenleg megszokottnál. A megbízhatóság, az akkumulátor-üzemidő fejlesztéseiből és a kevesebb riasztásból eredően a felhasználók több időt fordíthatnak elvégezni kívánt feladataikra – az operációs rendszer nem fogja őket akadályozni ebben.
Az ésszerübb, logikus kialakításnak és a fájlok, PC-k és eszközök egyszerübb elérésének köszönhetően a Windows megkönnyíti a PC-n a napi feladatok elvégzését. Az új „multi-touch” jellemzővel egyszerre több ujjal navigálhatunk PC-nk érintőképernyőjén.
 
Az otthoni PC-k számának növekedésére reagáló Home Group jellemző lehetővé teszi, hogy a felhasználó több gépet összekapcsolva, a mentés helyétől függetlenül, bárhonnan elérje a kívánt fájlt, zeneszámot, fotót vagy videót. Ha pedig valamilyen eszközt (mobiltelefont, hordozható médialejátszót, fényképezőgépet vagy nyomtatót) csatlakoztat PC-nkhez, a felhasználóbarát
Device
Stage felületen kezelheti ezeket az eszközöket és hajthatja végre egy helyen a gyakori feladatokat.
még több szórakozást ígér: Napjaink felhasználói egyre több digitális médiához férnek hozzá és egyre inkább elektronikus élményeik központjaként használják a PC-t.

A Windows 7 „Play-to” jellemzője egyszerüsíti a zeneszámok, videók és fotók továbbítását az otthoni hálózathoz csatlakozó eszközökre. A Windows Media Playert és Windows Media Centert is tartalmazó Windows 7 többféle médiaformátumhoz nyújt „beépített” támogatást, így sokféle médiatartalmat játszhatunk le és azt számos eszköz között szinkronizálhatjuk. A TV-tunerrel és továbbfejlesztett felhasználói felülettel ellátott Windows Media Centerrel – a havi
DVR
előfizetés alternatívájaként – egyszerüen és ingyen rögzíthető a tévémüsor.