Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
Sci-Fi - 2009-01-07

Már másodszor kapta Harmony termék a CES â??Legjobb innovációâ? díját a szórakoztató elektronikai kiegészítÅ?k kategóriában...

 
Többé semmi szükség bonyolult listákat írni vagy hosszasan magyarázni a házimozi rendszer kezelésével kapcsolatban. A Szórakoztató Elektronikai Kiállításon (Consumer Electronics Show, CES) a Logitech ma bemutatta a Logitech Harmony 1100 univerzális távirányítót, ami 3,5
colos
színes, személyre szabható kijelzőjével könnyedén megszelídíti a legbonyolultabb házimozi rendszereket is. A Logitech legújabb távvezérlőjének érintőlapos képernyőjén oda tehetjük az egyes parancsokat, ahová tetszik. A Harmony 1100 elnyerte a 2009-es CES „Forma- és müszaki-tervezés: Legjobb innováció” díját az „otthoni szórakoztató elektronikai kiegészítők” kategóriában. Idén már második éve, hogy egy Logitech Harmony távirányító kapja ezt a kitüntetést.
 
„A Harmony 1100 ígérete ugyanaz, mint a korábbi Harmony termékeinké: áttekinthetővé tenni a modern, de komplex házimozi rendszereket”[%ITALIC%] – mondta Ashish Arora, a Logitech Harmony üzletágának alelnök-vezérigazgatója[%ITALIC%]. „Az emberek egyre többen és gyakrabban választják az otthoni kikapcsolódást. A Harmony 1100 nekik segít, hogy a szabadidejüket tényleg szórakozással tölthessék. Mindemellett a más, egyedi telepítésü távirányítók árának csak töredékébe kerül.”
 
A tenyérnyi méretü Harmony 1100 az ember egyetlen érintésére elbánik a házimozi rendszer minden egyes elemével. Teljesen újraírt szoftverével és
QVGA
felbontású, 3,5 colos érintőlapos kijelzőjével a Harmony távirányító kiváló alapot biztosít az egész rendszer kezeléséhez. Az új Harmony szoftverben összegyüjthetjük a leggyakrabban használt parancsainkat, és tetszés szerint elhelyezhetjük őket a képernyőn. Ha például a filmnézés a kedvenc tevékenységünk, és sokat használjuk közben a lejátszás és szünet gombokat, akkor kérhetjük, hogy ezek a film kiválasztásakor azonnal jelenjenek meg a Harmony 1100 kijelzőjén.
 
Az ízlés szerint alakítható képernyő mellett a Harmony 1100 még néhány további apróssággal is igyekszik megkönnyíteni nekünk a használatát. Ilyenek például az érintőképernyő szélein elhelyezett, kitapintható pontok, amik segítenek vakon is megtalálni a keresett parancsot. A polírozott fekete alumínium felsőrésznek és a puha alsó résznek köszönhetően a távvezérlő egyszerre elegáns megjelenésü és kényelmes fogású. A Harmony 1100 akkumulátora újratölthető, így soha nem kell benne elemet cserélnünk.
Rádiós adatátvitelével a Harmony 1100 segít rendet tartani a lakásban: a külön megvásárolható Harmony®
RF
Extender és a Harmony 1100 együttesen akár a bezárt szekrényajtó mögötti készülékeket is irányítani tudják, sőt, még a másik szobában lévőket is (legfeljebb 30 méteres távolságig).
 
 
A Harmony 1100 a korábbi Harmony távirányítók minden jó tulajdonságát is hordozza. Ilyen például az exkluzív, egyetlen érintéses, tevékenység alapú vezérlőrendszer, ami mögött a világ legnagyobb szórakoztató elektronikai készülék adatbázisa és egy könnyen végigjárható üzembe helyezési eljárás áll. A Harmony 1100 elődeihez hasonlóan egyetlen érintésre egyszerüsíti a kikapcsolódáshoz szükséges tennivalókat: az egész család, a vendégek, de még a bébiszitter is könnyen ki tudja választani a kijelzőről a megfelelő funkciót – például „TV nézés” – és a Harmony 1100 már teszi is a dolgát. A távvezérlő bekapcsolja a TV-t, a
DVD
lejátszót, az erősítőt és minden mást, ami az adott időtöltéshez szükséges. Nem kell az egyes készülékeket külön-külön kapcsolgatni, a Harmony 1100 mindent elintéz.
Internetes üzembe helyezés
A Logitech internet-alapú üzembe helyezési megoldás a segítségével a Harmony 1100 beprogramozása szinte már gyerekjáték. A könnyen áttekinthető, varázsló-jellegü felületen elég megadni az egyes készülékek gyártmányát és típusszámát, a program pedig automatikusan kikeresi a hozzá tartozó távvezérlő-kódokat a Logitech adatbázisából, ami jelenleg több mint 5 000 gyártó 225 000 készülékének kódjait ismeri. Ha az adott termék mégsem volna benne az adatbázisban, gyorsan hozzáadhatjuk azt. Ha új készülék vásárlásán gondolkodik az ember, abban mindig biztos lehet, hogy a Harmony 1100 nemcsak az összes már meglévő eszközével, de az újonnan beszerzettekkel is tökéletesen müködik majd.
 
A Harmony 1100 várhatóan februártól kapható Európában, 499 eurós áron.