Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
Sulaki - 2009-01-07

Az Interaudio-tól megszokhattuk, hogy a zenei ínyencek igényeit is igyekeznek kiszolgálni  Eddigi bőséges termékskálájukat igazi különlegeséggel a Geneva Sound System családdal bővítették ki...


Manapság mindenki rohan, mindenki elfoglalt és estére, mire haza ér, természetesen mindenki fáradt. A relatíve kicsi szabadidő ezért felértékelődik. Egyre többen jövünk rá, hogy ebben a kicsi időintervallumban valamilyen szinten kényeztetni kell/kellene magunkat. Itt most nemcsak a különféle szépészeti, masszázs, vagy regeneráló tevékenységekre gondolok, hanem a zene gyógyító erejére is. Sokunk hallgat rádiót, hallgat zenét és koncertet. Nyílván egy müanyag csicsaparádé
LED
lámpák sokaságával villogó „gagyiparádé” által létrehozott zaj, ami általában a magas és a mélyhangok hiányában idegesítővé váló közép hangtartomány erőltetésével nagyon fárasztóvá tud válni. Figyelje csak meg magán mindenki, hogy milyen jól esik bekapcsolni, ha hazaérünk, bármilyen zenedobozt, de ha az nem kellően jó minőségü, akkor akár, már pár perc elteltével, szinte kívánkozik, hogy lehalkítsuk, vagy ki is kapcsoljuk. Ezt, természetesen a nem megfelelő hangreprodukció miatt érezzük így. S, hogy miért is volt ez a hosszadalmasnak tünő felvezetés? Remélhetőleg, a lentebbi sorok olvasása után világossá válik.

Ha Svájcról beszélünk a lila tehén és a Milka, a svájci órák, az igényesség és a precizitás juthat először eszünkbe. A Geneva Lab mérnökei, akik a Geneva Music System elemeit tervezték, is így gondolkoztak, ezáltal a legjobbat akarták kihozni az „egykomponensből” álló hangfalelemekből.

[%IMAGB=8227%]A család 3 elemből áll, mintha csak ruhát választanánk, van M, L és XL méret, és ha már a ruhapéldánál vagyunk, van még 3 szín is: Piros, fehér és fekete. Ezáltal 9 különböző típus áll rendelkezésre. A készülékek első ránézésre a „minimáldizájn” jegyében születtek. A fő jelző az egyszerüség, és ennek a szépsége. Valóban szépek, és nemcsak a külalak egyszerü, hanem a használat is. Egy dobozban benne van minden, amire szükségünk van? Csúcskategóriás digitális erősítő, beépítet hangfalakkal,
RDS
rádió,
CD
lejátszó, és iPod dokkoló. Mindezeket természetesen mindenfunkciót elérő távirányító teszi teljessé, amely az iPod lejátszókat is teljes mértékben kezeli.

A cég által levédett "Embracing Sound” a rendszer lelke. Ez a hangtérképző
algoritmus
eredményezi, hogy a relatíve egymáshoz közel lévő hangsugárzók a szoba szinte bármely pontján részlet gazdag hangképet produkáljanak. Már egy fél évszázada, hogy abból indulunk ki, hogy erősítő, vezeték (bukdácsolás) hangfalhegyek és ezek elhelyezési problémája komoly gond. Ráadásul, ha csak középkategóriában, vagy az alatt gondolkodunk, akkor ahhoz, hogy kielégítő hangzást birtokoljuk, egy adott helyen kell ülnünk a szobánkban, és mélyhang sugárzót is csatlakoztatnunk kell a rendszerhez. Ezeket a korlátokat lépi át a Geneva. A Geneva Sound System ezt egyetlen dobozzal meglépi, és a digitálisan megszólaltatott jobb és bal csatorna mindig tökéletesen kiegyensúlyozott és teljesen körbeveszi a hallgatót, akárhol is helyezkedik el egy kb.120°-os nyílású térben.

Záró akkordok

Összegezve, akár a legkisebb, az M-et választva, (amely hét kilót nyom, négyutas hangfal 100W zenei teljesítménnyel), akár a legnagyobb XL-es méretü hangládát nézve, amely hatutas, összesen 600W teljesítményével már 38 kg, bármelyiket választjuk is, egy szép, s visszafogott stílusban álcázott csúcstechnológiát felvonultató komplett zenekarral felérő félelmetesen nagy hangteret biztosító eszközt kaphatunk. Amelyet simán el tudok képzelni egy modern lakásban, egy kávézóban, s bármilyen társas mulatságnak otthont adó teremben. Az, igaz, hogy a legkisebb modell 200 ezer forint feletti ára nem mondható pénztárca barátinak, de a kapott hangminőség az egyszerü kezelhetőség és a rengeteg szolgáltatás önmagáért beszél. Ezt az eszközt, csak megvenni nehéz, helyesebben a döntést meghozni, mert, ha ez már meg van, akkor a kellemes (akár alacsony, akár magas hangerőn) hangzás/hangtér mindenért kárpótol.

Forgalmazó: Inter Audio Kft
[%A=http://www.geneva.hu/%]www.geneva.hu[%A%]
Ára:
GenevaSound M - 215.000
GenevaSound L - 299000
GenevaSound XL - 575000