Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
digimaniac - 2009-01-06

A Canon ma ünnepli tükörreflexes (SLR) fényképezÅ?gépei megjelenésének 50. évfordulóját. A Canon a Canon Flex 1959. májusi bevezetése óta gyárt tükörreflexes fényképezÅ?gépeket...


A vállalat eddig világszerte több mint 50 millió tükörreflexes fényképezőgépet értékesített, így napjainkban a Canon
SLR
fényképezőgépek mind az amatőr, mind a hivatásos fényképészek számára mércéül szolgálnak.

[%IMAGE=8205%]Az
EOS
650-es modell és az EF sorozatú (elektronikus fókuszálás) objektívrendszer megjelenésével 1987-ben megszületett az
EOS
sorozat. Ebben a rendszerben a fényképezőgép és az objektívek nem a korábbi típusoknál megszokott mechanikus, hanem elektronikus módon kommunikálnak egymással. Az EOS sorozat és az EF objektívek igen népszerünek bizonyultak: a Canon több mint 40 millió EF objektívet értékesített világszerte, amelyből 10 milliót az elmúlt 3 évben gyártott. A fényképezés terén bekövetkezett radikális változás hátterében a filmesről a digitális technológiára való áttérés áll.

[%IMAGE=8208%]Az EOS 300D 2003. szeptemberi bemutatása jelentette az igazi áttörést, mivel ez a modell volt az első kedvező áron kínált digitális tükörreflexes fényképezőgép, amellyel a Canon megcélozta a fogyasztók szélesebb rétegét. Ez a típus szinte azonnal meghódította a piacot, míg a profi EOS-1 sorozatú fényképezőgépeket és EF-objektíveket a világ hivatásos hír- és sportfényképészeinek többsége választja.

A Canon napjainkban is folytatja fejlesztéseit. Az új EOS 5D Mark II modell az első olyan fényképezőgép, amely Full
HD
minőségü filmek rögzítésére is alkalmas, így számtalan új lehetőséget teremt a fotóriporterek és hírfotósok számára. A folyamatos kutatási és fejlesztési befektetések, valamint a felhasználók véleményének figyelembe vétele biztosítja, hogy a Canon továbbra is a lehető legjobb eszközöket kínálja a fotósok számára, így az elkövetkező 50 évben is vezető szerepet kíván betölteni a képalkotási technológiák területén.