Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2008-12-29

A Cyber Sport bemutatott egy új típusú egeret ami a vágószobák nagyméretü görgetÅ?it és egy hagyományos egér funkcionalitását egyesíti...

 
Bizonyos esetekben még a legkényelmesebb hagyományos egér görgők sem nyújtanak olyan kényelmes és precíz funkcionalitást, mint egy nagyméretü tárcsa. A cég állítása szerint az újszerü egér sokkal kényelmesebb, intuitívabb irányítást tesz lehetővé, ergonómikusabb felépítés és nagyobb hatékonyság mellett. Az Orbita használóinak nem kell kényelmetlen, függőleges ujjmozdulatokkal végiggörgetniük a dokumentumokat, hanem az egér forgatásával, tulajdonképpen tárcsázó mozdulattal görgethetünk.
 
Az egér maga úgy fest, mint egy nagy kerek gomb, találunk rajta egy kis fehér gombot, ami az orientáció beállítására szolgál. Ezt megnyomva kalibrálhatjuk az egeret az képernyőn lévő egérmutató állásának megfelelően, hogy a balra, jobbra, fel és le az orientációnak megfelelő legyen.
 
Ez a funkció különösen hasznos
3D
-s játékoknál éppúgy, mint
3D
tervező programokban, vagy Google Earth térképeknél. Az egér ezenfelül különösen hasznos lehet audio és videó alkalmazásoknál. Az egérnek ezenfelül van egy hagyományos nyomógombja és több oldalsó speciális gombja ami jobb egérgombként funkcionál. A harmadik mélyített gomb az egér forgatására is használható, de hagyományos görgető gomb funkciót is betölthet.
 
Az Orbita egér Mac
OS
X és Windows rendszerekkel is egyaránt kompatibilis. Árusítása valamikor 2009 elején kezdődik 98.50 dolláros áron.
 
Az egér weblapja: [%A=http://www.cyberesport.com/%]Klikk[%A%]