Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2008-12-17

Az utóbbi idÅ?ben néhány apróbb és kevésbé hasznos fejlesztés után a Gmail natív PDF támogatást kapott ami megkönnyítheti a PDF dokumentumok kezelését...

 
Miközben a Google böngészője a Chrome rövid idő alatt kilépett a béta státuszból és immár végleges verziószámmal rendelkezik a Gmail több, mint négy éves létezése után is folyamatosan béta állapotban van, pedig sokkal kiforrottabb, mint a Chrome.
 
A
PDF
állományok bizonyos esetben több másodperces leállást és a böngésző pillanatnyi bénulását okozhatják megnyitáskor, mikor elkezdődik az
Adobe Acrobat
beolvasása és a böngészőhöz történő illesztése. Ez mostantól megszünhet amennyiben a Gmail-t használjuk, mely immár beépített PDF olvasóval rendelkezik. A Google Docs részeként megjelenő új funkció lehetővé teszi a PDF állomány gGmail-en belüli gyors, néhány másodperces megnyitást, miközben nem fagy le a böngésző és a gépünk sem lassul.
 
Sajnos a funkció még tökéletesítésre szorul és bizonyos PDF változatok esetében nem jelenik meg a
file
szöveg tartalma csak a képek, és a képek sem feltétlenül teljes színmélységben lesznek láthatóak. Mindenesetre a fejlesztés ígéretes és remélhetőleg a kezdeti gondokat is hamar kijavítják.