Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
MaxRay - 2008-12-17

A Motorola ma bemutatta az AURA mobiltelefont, amely a mobilpiacon egyedülálló, valóban kör alakú karcmentes zafírkristály üveggel ellátott kijelzÅ?vel rendelkezik...


Mától Magyarországon is kapható a Motorola legújabb készüléke, az [%A=http://www.motorola.com/AURA%]AURA[%A%], melyet a luxusórák és a kézzel készített tárgyak szépsége ihletett. Az AURA olyan egyedülálló mobiltelefon, amely szembe száll a konvenciókkal és müvészetet visz a mobiltelefon tervezésbe és gyártásba. A klasszikus formaterv, a mobillipar első, valóban köralakú kijelzője és a gyártás mögötti megkérdőjelezhetetlen szaktudás: ez jellemzi az AURA –t, melyet a Motorola a legkifinomultabb ízlésü embereknek szán.

Az AURA megalkotása már önmagában müvészet: az egyedi design, a versenyautók motorjában használt bevonat, és a kiváló minőségü kijelző is bizonyíték erre. Az AURA kör alakú kijelzője a csúcsminőségü órák időtlen szépségét idézi. A telefon nyitásmechanizmusa akadálymentes; a müszaki precizitás és a mechnanikai tökéletesség találkozik a svájci gyártású csapágyak és alkatrészek felhasználásában. A 16 millió színü és 300 DPI felbontással rendelkező
LCD
kijelzőjével az AURA kezelőfelülete tiszta és élénk, akár egy fénykép. Lencséje 62 karátos zafírkristállyal védett, amely az egyik legkarcállóbb anyag a Földön. A bemutató alkalmával kipróbáltuk és nem volt olyan anyag amivel kárt tehettünk volna a kijelzőben, még a titán óracsat sem volt képes megkarcolni a kijelző üvegét.
[%IMAGB=8160%][%ITALIC%]
[%ITALIC%]
“ Az AURA a Motorola új telefonja a magas kategóriájú mobiltelefon piacon; a megújúlni vágyás megtestesülése, amelynek megalkotása során azonban a hagyományos kézmüvesség értékeit is szem előtt tartottuk.”-[%ITALIC%] mondta Jim Wicks, a Motorola mobilgyártó, formatervező részlegének elnökhelyettese. “[%ITALIC%]Attól a pillanattól, hogy az emberek kézbe veszik az AURA mobiltelefont, átértékelődik bennük a luxus és a páratlan minőség fogalma.”

Az AURA minősége szó szerint kézzel fogható; ezt rozsdamentes acél házának, valamint kémiailag rögzített textúráinak és mintáinak köszönheti. A telefon felső részét közel két hét alatt illesztik össze. Ez idő alatt a szakemberek megformálják, majd maratják és polírozzák a rozsdamentes acélt. A végeredmény egy olyan készülék, amely kiállja az idő próbáját.

[%IMAGB=8161%]

A telefon hátoldalán a felhasználók egy ablakon át betekintést nyernek a telefon “szívébe”. Az egyedülálló nyitószerkezet 200-nál több precíziós alkatrészből áll, az elemeket nagy teljesítményü versenyautók motorjában is használt bevonat védi a környezeti hatásokkal szemben.

A svájci gyártású csapágyak és a magas keménységü acélalkatrészek megkönnyítik a telefon felső részének elfordulását. A nyitás olyan könnyed, akár egy luxusautó ajtajának nyitása.

Az AURA mától azaz 2008. december 17-től megvásárolható hazánkban is, bruttó fél millió forintos összegért.

Technikai adatok:

AURA
Üzenetkezelés
MMS, SMS, Email (POP3/IMAP )
Audioformátumok
AAC, AAC+, továbbfejlesztett AAC+, MIDI, MP3, WAV,
WMA
v10, WMA v9
Videó
Felvétel/Visszajátszás, Felvétel/Visszajátszás/Megosztás, H.263, H.264, MPEG4
Kamera
2 MP, fix fókusz
Belső memória
2GB belső memória
Kapcsolat
2.0 Sztereo Bluetooth, EDR és A2DP, 2.0
USB

Internet
böngésző
Nyílt forráskód
Sávok
GSM
850/900/1800/1900,
EDGE
Class 12,
GPRS
Class 12
Tömeg
141 gramm
Méretek
47.60 x 96.87 x 18.55mm
Kijelző
1.55
colos
átmérő, 480 pixeles átmérő, kör alakú LCD kijelző
Akkumulátor
Li-Ion
810
mAh

Készenléti idő
Akár 400 óra
Beszélgetési idő
Akár 430 perc