Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2008-12-11

A Symantec bejelentette, hogy a Norton Internet Security 2009-et a legjobb termékként aposztrofálja a Cascadia Labs által végzett, a biztonsági programcsomagok védelmét vizsgáló, széles körü elemzés

A Symantec bejelentette, hogy a Norton
Internet
Security 2009 a „tökéletes” minősítést kapta meg, a legjobb termékként aposztrofálja a Cascadia Labs által végzett, a biztonsági programcsomagok védelmét vizsgáló, széles körü elemzés.
 
 
„A kártékony
szoftverek
szerzői ma sokkal gyorsabban reagálnak, új veszélyforrásokat fejlesztenek ki, és új eljárásokat alkalmaznak a számítógépek megfertőzésére. Az internetes veszélyekről szóló legfrissebb Symantec jelentés szerint 2007-ben több mint 700 000 új veszélyforrást észleltek, ami 468 százalékos növekedést jelent”[%ITALIC%] – mondta el Teasdale Harold, a Symantec Képviselet területi igazgatója. [%ITALIC%]„Most még inkább igaz az, hogy a felhasználóknak olyan erős védelmi megoldással kell védekezniük, mint amilyen a Norton Internet Security. A NIS 2009 nem rontja a teljesítményt, és hatékonyabban véd a mai veszélyek ellen, mint az ingyenes szoftverek és a kevésbé fejlett megoldások.”

 
A Cascadia Labs a fogyasztók számára készült népszerü védelmi termékeknél a webes támadások elleni védekezés hatékonyságát elemezte. Ezek a veszélyek, azaz az akaratlan letöltések, gyakran használják ki a webhely sérülékenységeit. Így már a webhely egyszerü megnézése során megfertőzik a gyanútlan látogatók számítógépét. A Norton Internet Security 2009-et az AVG Internet Security 8.0, a Kaspersky Internet Security 2009, a McAfee Internet Security 2009 és a Trend Micro Internet Security 2009 ellenében vizsgálták. A Norton Internet Security 2009 minden mérésénél tökéletesen teljesített, a vizsgálathoz használt összes hibakihasználó kártevőt kizárta.
 
A Norton Internet Security 2009 a hamis alkalmazások kizárása és az akaratlan letöltések elleni védelem terén mutatott általános teljesítményéért egyedüli termékként kapta meg az adható legtöbb, 50 pontot. A Norton a hibakihasználó kártevők kizárása terén közel kétszer olyan hatékony volt, mint a rangsorban őt követő versenytársa. A Cascadia Labs szerint „a Norton-féle megközelítés, azaz a gyorsan elavuló egyedi leírókra hagyatkozás helyett a kártevő által célba vett sérülékenységre történő összpontosítás vizsgálataink során nagyon hatékonynak bizonyult.” A versenytársak módszerével szemben, amely elvárja a felhasználótól, hogy kerestessen a böngésző sérülékenységeire, és hibajavításokat tegyen fel, a Symantec böngészővédő funkciója zökkenőmentesen müködik, semmilyen további beavatkozást nem vár a felhasználótól.
 
A Norton Internet Security 2009 emellett az összes vizsgált hamis víruskereső és videókodek webhelyet kizárta. A rangsorban utána következő versenytárs ezeknek csak 60 százalékát, a többiek pedig kevesebb, mint a felüket zárták ki.
 
 A Symantec a közelmúltban a PassMark Software független szoftver- és hardvervizsgáló cégtől is kimagasló minősítést kapott, amikor a legújabb vírusirtó és internetvédelmi termékek közül 23 teljesítményét mérték. A termékeket 17 alapvető teljesítményadat alapján, Windows Vista használatával minősítették. A Norton Internet Security 2009 és a Norton AntiVirus 2009 kapta a legmagasabb általános értéket saját kategóriájában. A PassMark úgy találta, hogy a Norton AntiVirus 2009 és a Norton Internet Security 2009 gyorsabban települt, gyorsabban vizsgált, kevesebb memóriát használt és kisebb lemezterületet igényelt, mint bármelyik nagy versenytársa.