Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
business_guru - 2008-12-09

Regionális szakértÅ?i központot nyit Budapesten a Lexmark International. A Kompetencia Központ megnyitását az Európai Unió is támogatta...

 
A Lexmark világszerte 13.800 alkalmazottat foglalkoztat és tagja a FortuneTM 500-nak, valamint 2007-ben negyedik helyen végzett a világ legkedveltebb vállalatainak (Most Admired Companies) számítógép periféria kategóriájában.
 
A Lexmark International az EMEA régióért felelős szakértői központot nyitott Budapesten. A kompetenciaközpont jelentős támogatást nyújt elsősorban a pénzügy, marketing és a vevőszolgálat területén, hogy kiszolgálja a vállalat európai, közel-keleti és észak-afrikai kirendeltségeit.
 
A Lexmark elsősorban a magasan képzett és idegen nyelven is jól beszélő gazdasági illetve technológiai munkaerő miatt döntött Budapest mellett. Fontos szempont volt a kiválasztásnál a város infrastrukturális helyzete és  megközelíthetősége is.
 
„A kedvező üzleti klíma volt az egyik tényező, ami miatt Magyarország mellett döntöttünk. Hálásak vagyunk azért a támogatásért is, amit a helyi hatóságoktól kaptunk” – hangsúlyozta Najib Bahous, a Lexmark EMEA alelnöke és ügyvezető igazgatója. „Ez az új központ segíteni fog minket abban, hogy javítsunk a pénzügyi és ügyfélszolgálati szolgáltatásaink színvonalán. Az utóbbi kulcsfontosságú szerepet játszik a Lexmark életében és a vállalat jövőképének alapja. Ahhoz, hogy ügyfeleink hüségesek maradjanak hozzánk, meg kell őket hallgatnunk, fel kell készülnünk az igényeikre, és értékes megoldásokat kell alkotnunk számukra” – tette hozzá Najib Bahous.
 
„A világgazdasági körülmények alakulása a befektetések lassulását hozza magával, ennek nyomán pedig élesedik az értük folytatott nemzetközi versengés. Minden mellettünk szóló döntés erősíti azt a meggyőződésünket, hogy megőrizhetjük e küzdelemben kivívott előkelő pozíciónkat” – mutatott rá Bajnai Gordon gazdasági és fejlesztési miniszter. „A Lexmark Kompetencia Központ megnyitása - az összesen húszezer főnek munkát adó, mintegy ötven hasonló hazai beruházás mellett - arról tanúskodik, hogy Magyarország változatlanul képes vonzó ajánlattal elnyerni a befektető külhoni nagyvállalatok bizalmát”  - tette hozzá a miniszter.
 
A Lexmark szakértői központja az Európai Unió támogatásával és az ITD Hungary (Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség) közremüködésével nyílt meg.
 
A Lexmarknál kiemelkedő szerepet játszik a társadalmi felelősségvállalás, hiszen a budapesti szakértői központot is a fenntarthatósági fejlődés és az ökológiai lábnyom figyelembe vételével alakították ki.