Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
MaxRay - 2008-12-08

A praktikus és masszív STYLISTIC ST6012 mobil PC immár itthon is elérhetÅ?vé válik. A rugalmasságra és a legújabb technológiára vágyó felhasználók ideális eszközeâ?¦

A praktikus és masszív STYLISTIC ST6012 mobil
PC
immár itthon is elérhetővé válik. A rugalmasságra és a legújabb technológiára vágyó felhasználók ideális eszköze…  
 
A Fujitsu Siemens Computers a 2008. november 12-én és 13-án megrendezett augsburgi VISIT kiállításon mutatta be legújabb táblagépét. A mindössze 1,6 kg súlyú STYLISTIC ST6012 fejlett technológiával dolgozik. Az
Intel
Centrino
2 technológiára épülő, nagy sebességü
3G
/
UMTS
kommunikációt is támogató gép teljesítménye az új architektúrának köszönhetően felülmúlja elődeiét. Maximális elméleti akkumulátor üzemideje kilenc óra. 12,1 colos, matt (anti-glare) kijelzője és könnyen kezelhető tolla bel- és kültéren is tökéletes munkaeszközzé teszi a nagy rugalmasságot igénylő értékesítők, biztosítási szakemberek, egészségügyi dolgozók, földmérők és más mobil felhasználók számára. A STYLISTIC ST6012 már jelenleg is rendelhető.
 
A gép Intel Centrino 2 architektúrára épül, és az energiatakarékosság miatt Core 2 Duo
ULV
SU9400 1.4 GHz-es processzort tartalmaz, mely 3
MB
másodszintü gyorsító tárat és 800 MHz-es
FSB
–vel rendelkezik. Ahogy a korábbi Stylistic modellek az új típus is 12.1
colos
WXGA
megjelenítővel rendelkezik, mely aktív érintés érzékeny rendszerrel rendelkezik. A felszereltség nem lenne teljes wekamera nélkül, mely esetünkben 1.3 megapixeles. A rendszermemória az alapmodellekben 1 illetve 2 GB, de 4
GB
-ig bővíthetjük. A
merevlemez
választékban a
SATA
felületen illeszkedő hagyományos modellek 320
GB
-ig mennek, illetve 64 GB-os
SSD
meghajtóval szerelt változat is lesz.
 
A jól felszerelt táblagépek teljesítményével és összes előnyével rendelkező, új STYLISTIC ST6012 különleges tolla és tábla-kialakítása támogatja a hagyományos papíralapú jegyzeteléshez hasonló munkavégzést. Opcionális integrált, nagy sebességü 3G/UMTS technológiájával a felhasználó bárhol és bármikor elérheti, frissítheti és összehasonlíthatja adatait. A merevlemez védelméről masszív ház és ütésérzékelő (ShockSensor) gondoskodik.
 [%IMAGB=8062%]
A táblagépek egyik használati területe az értékesítés. A nagy dohánygyárak értékesítői például rendszeren felkeresik a főbb forgalmazási helyeket, a szivarboltokat, benzinkutakat és trafikokat, hogy személyesen vegyék fel az új rendeléseket. Ilyenkor felmérik a versenyt, a versenytárs márkák pozícióját és ismereteket gyüjtenek a piacon zajló marketingkampányokról és promóciókról. A táblagép kezelhetősége és rugalmassága révén ezeket az adatokat már a helyszínen fel tudják vinni a rendszerbe és bárhonnan szinkronizálhatják a központi adatbázissal. A valós időben összegyüjtött adatokat a rendszer azonnal feldolgozza. A STYLISTIC ST6012 ideális eszköz ehhez a munkához. Az irodába visszatérve a gép dokkolóállomás és billentyüzet segítségével pillanatok alatt teljes értékü asztali géppé alakítható.
 
Lényeges előny a digitális aláírás támogatása az automatikus kézírás-felismerés és az azt kiegészítő speciális
szoftver
segítségével. Ez különösen fontos az értékesítési és biztosítási környezetben, ahol az ügyfeleknek személyesen kell igazolniuk az átvételt vagy aláírniuk a szerződést.
 
A Fujitsu Siemens Computers „Infrastruktúratermékek és –szolgáltatások” portfoliójához tartozó, masszív és nagy teljesítményü STYLISTIC ST6012 jól beilleszthető a vertikális piacokra (pl. egészségügy, banki és biztosítási szektor, kiskereskedelem, mobil értékesítés, építőipar) szánt megoldásokba.