Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
MaxRay - 2008-12-08

Laptopunkat bárhol használhatjuk otthonunkban, de a hordozhatóságért cserébe sajnos gyakran fel kell áldoznunk valamit a kényelmünkbÅ?l...

 
A Comfort Lapdesk mindig stabil alátámasztást biztosít, és megvédi használóját a számítógép hősugárzásától, így segítségével akár a kanapén ülve, az ágyon pihenve vagy a nappali szőnyegén elnyúlva is kényelmesebben dolgozhatunk.
 
„Bár a laptop alátétek általában nagyobb komfortérzetet ígérnek, legtöbbjük a formatervezés hiányosságai vagy a felhasznált anyagok gyenge minősége miatt nem tudja betartani ezt az ígéretét” – mondta Denis Pavillard, a Logitech billentyüzetek marketing-alelnöke. „Az új Logitech laptop támasz olyan átgondolt formatervre épít, ami kényelmesebbé teszi a számítógép kezelését, akárhol is használjuk azt.”
 
A Logitech felmérése kimutatta, hogy az otthoni laptop felhasználók 60 százaléka a kanapén számítógépezik, hogy az
internet
böngészése és e-mailezés közben is családjával lehessen. A kutatásból az is kiderült, hogy 36 százalékuk az ágyon, 16 százalékuk pedig a padlón ülve vagy fekve használja gépét legszívesebben. Ezeknek az embereknek majdnem 50 százaléka aggodalmát fejezte ki a laptopból sugárzó hő miatt, és 41 százalékuknak volt problémás megtalálni hozzá a kényelmes testtartást. Néhányan párnát vagy könyvet tesznek a gép alá, hogy az megvédje őket a gépből kiáramló meleg levegőtől, de ezek a megoldások többnyire akadályozzák a gép szellőzését, így az csak még jobban melegszik.
 
[%IMAGB=8059%]A többi laptop alátéttel és a barkácsolt megoldásokkal ellentétben a Comfort Lapdesk négyrétegü hőelvezető kialakítással védi a felhasználót. Az alsó réteg rácsos szivacsos anyaga (amilyet gyakran a sportfelszereléseknél is használnak) és az állvány alja és teteje közti légkamra együttesen dolgoznak a megfelelő hőszigetelésen. A számítógép nem teljes felületével fekszik fel az állványra, hanem annak ívelt formája miatt csak négy ponton, a lábaknál támaszkodik, ami jelentősen javítja a szellőzést.
 
Párnázott alsó rész gondoskodik a stabil tartásról és a felhasználó kényelméről, amihez nem szükséges összezárt térddel ülni, így az ember bármikor pihentetheti lábait. A támaszték csillogó, csúszásgátlós felülete ügyel rá, nehogy a laptop véletlenül elcsússzon a helyéről. A 12 fokban döntött emelvény a számítógépet olyan pozícióban tartja, hogy ülő helyzetben használva a lehető legkényelmesebb legyen a láb és a nyak tartása.
 
A Logitech Comfort Lapdesk for Notebooks megjelenése Európa-szerte januárra várható 40 euró körüli áron.