Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2008-12-05

ElérhetÅ? az Opera legújabb 10-es verziójának elsÅ? alfa változatának letöltése, mely új még gyorsabb megjelenítÅ? motort kapott...

 
A Norvég vállalat méltán híres böngészője, sokoldalú képességei ellenére jelenleg is szinte elenyésző piaci részesedést tudhat magáénak a böngészők piacán. Az új verzió taln változtat és a régi rajongók mellett, mások is felismerik erősségeit.
 
Először is a legújabb verzió az [%A=http://acid3.acidtests.org/%]Acid3[%A%] teszten elérte a 100/100 pontot (Egy firefox általában 71/100 körül teljesít, a Chrome 79/100, az Explorert nem érdemes tesztelni). Ez elméletben azt jelenti, hogy nemcsak minden jelenlegi oldalt, hanem a következő generációs oldalakat is képes lesz hibátlanul megjeleníteni.
 
Emellett ami már talán egy átlag internetező számára is érzékelhetőbb, hogy a böngésző alapjául szolgáló Presto 2.2 motor 30 százalékkal lett gyorsabb a korábbi verzióhoz képest, valamint a böngésző
e-mail
kliense teljes
HTML
formázási lehetőségekkel is fel lett ruházva. Az olyan apróságok, mint az automatikus frissítés is bekerült a repertoárba valamint a webfejlesztők is új eszközöket próbálhatnak ki.
 
A jelenlegi próbaverzió csak angol nyelven érhető el és még lehetnek benne hibák. Egy fejlettebb béta változat valamikor a jövő év első felében várható.
 
Letöltés[%A=http://www.opera.com/browser/next/%]: Klikk ide![%A%]