Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
business_guru - 2008-12-05

Magyar fiatalok csatlakozását is várja a HP munkanélkülieket segítÅ? programjába, amelybe 2010-ig 500.000 fÅ? bekapcsolódására számít...

Magyar fiatalok csatlakozását is várja a HP munkanélkülieket segítő programjába, amelybe 2010-ig 500.000 fő bekapcsolódására számít.  
 
Genf, 2008. december 04. - A HP a mai nappal kibővíti a Graduate Entrepreneurship Training through IT (HP GET-IT) programját, amelyet több éve indított útjára, hogy segítsen munkanélküli, részmunkaidőben dolgozó vagy alulképzett embereknek, akik a programba bekapcsolódva több munkalehetőséghez, illetve jobb álláshoz juthatnak. A program keretén belül a HP informatikai és üzleti képzést nyújt a résztvevők számára. A képzésekre az Európát, a Közép-Keletet és Afrikát magában foglaló EMEA régióban megtalálható 70 oktató központban kerül sor. A HP partnereivel közösen azt tüzte ki célul, hogy 2010-ig a GET-IT program résztvevőinek száma elérje az 500.000 főt. 
 
A HP GET-IT programja hatalmas segítség a fiataloknak, akik így be tudnak lépni a pénzkeresők közé, illetve sokszor a programon szerzett tudás segítségével sikerül elindítaniuk a saját vállalkozásukat is.
 
A GET-IT 2007. májusi indulása óta a HP szakemberei és a non-profit szervezetek munkatársai Belgiumtól Oroszországig és Írországtól Dél Afrikáig 25 országban összesen 8755 diáknak és egyetemet végzett munkanélkülinek segítettek piacképes tudást szerezni.
 
A kiterjesztett GET-IT programban 30 új oktató központot hoznak létre Afrikában, a Közel-Keleten és Oroszországban, amelyek a munkanélküli fiataloknak nyújtanak segítséget ezekben a különösen nagy munkanélküliségi rátával rendelkező országokban (Oroszország – 17%, Közép Kelet – 23%, Észak-Afrika 30%, Szahara alatti Afrika – 18%)
A HP először 2007 során nyitotta meg GET-IT központjait, majd 2008-ban kötött partneri megállapodást az ENSZ Ipari Fejlesztési Szervezetével, az UNIDO-val, amelyet 2009-ban a programmal együtt tovább fejlesztenek.
 
Magyar fiatalok is csatlakozhatnak
A HP [%A=http://www.get-it-city.net/%]www.get-it-city.net[%A%] elnevezésü weboldalával – melynek segítségével fiatal vállalkozók jelentkezhetnek a képzésekre, illetve tanácsot kérhetnek – kívánja növelni a tantermeken túlmutató GET-IT program elérhetőségét. A portál a GET-IT oktatóközponttól távol élő fiataloknak is elérhetővé kívánja tenni a kurzus egyes elemeit, így a magyar fiatalok számára is a gyakorlatban használható tudást szeretni nyújtani. Az új honlapra látogatók online játékokon és videókon keresztül, játékos formában sajátíthatják el az információtechnológiai és üzleti ismereteket. Mindemellett a HP a [%A=http://www.facebook.com/group.php?gid=5461559385%]Facebook[%A%] közösségi portálon is létrehozott egy [%A=http://www.facebook.com/group.php?gid=5461559385%]csoportot[%A%], azzal a céllal, hogy bátorítsa a fiatalokat diáktársaikkal történő kapcsolatápolásra, valamint inspirálja őket saját vállalatuk.