Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2008-12-04

A Logitech vállalat - melyet 1981-ben egy családihézban alaptíottak - bejelentette, hogy eladta egymilliárdodik számítógépes egerét...


A Logitech bejelentette, hogy eladta egymilliárdodik számítógépes egerét. Az 1980-as években az egerek fejlesztésében élen járó vállalat az egerekkel kapcsolatos szinte minden egyes innovációban vezető szerepet töltött be…
 
A Gartner elemzővállalat szerint ma már több, mint egymilliárd ember használ számítógépet világszerte, és ez a szám újabb egymilliárddal fog nőni 2014-re. A Logitech ennek megfelelően folytatja a megkezdett hagyományt, és tetszetős újításokkal igyekszik majd a következő egymilliárd egérfelhasználó kedvében járni.
Az 1981-ben, a svájci Apples városában, egy családi házban megalapított Logitech rövid idő alatt megvetette lábát a Szilícium-völgyben is. Első kiskereskedelmi forgalomban kapható egerét 1985-ben mutatta be, és 1996-ra már százmillió eladott példánynál járt. A Logitech egerek eladása hét évvel később már az 500 milliós határon is túl volt. A Logitech ma több, mint 100 országban árul egereket, és naponta átlagosan 376 000, havonta összesen 7,8 millió darabot gyárt.
„A Logitech P4 egérrel való első, 1982-es kattintás óta a Logitech egerek nélkülözhetetlen szerepet töltöttek be a személyi számítógépek fejlődésében” [%ITALIC%]– mondta Gerald P. Quindlen, a Logitech elnök-vezérigazgatója. [%ITALIC%]„Az elmúlt néhány évtized alatt jelentősen megváltozott az emberek és a számítógépek viszonya. Ami egykor szigorúan csak üzleti felhasználásra való volt, manapság már mindennapi életünk részévé vált. A Logitech folyamatos újítások bevezetésével igyekszik lépést tartani a változó körülményekkel. Nemrégiben előrukkolt például a világ első lézer egerével, egy szupergyors gördítőkerékkel, egy miniatür vevőegységgel, és mindez csak az elmúlt öt év termése.”
[%IMAGB=8017%] „A gesztusokat felismerő Logitech MX Air légi-egér és a hibrid Logitech diNovo Mini[%ITALIC%][%ITALIC%] tenyérnyi méretü billentyüzet már mutatnak valamit abból, hogy milyen irányú újítások várhatók a Logitech következő generációs eszközeitől”[%ITALIC%] – mondta Rory Dooley, a Logitech vezérlőeszközök üzletágának igazgatója. [%ITALIC%]„Míg termelékenységi szempontból a hagyományos billentyüzet és egér továbbra is ésszerü választásnak tünik, a digitális életterek és a kikapcsolódás új formái egészen új utakat nyitnak +a számítógéppel való kapcsolatteremtésben, legyen szó akár fizikai érintésről, hangvezérlésről vagy valami egész más és új dologról.”
Amíg a Logitech ezt az egymilliárdos mérföldkövet ünnepli, addig mások a számítógépes egér első nyilvános bemutatásának negyvenedik évfordulójára büszkék.
„Milyen különös és kellemes egybeesés, hogy a vezető egérgyártó ilyen jelentős eredményt ünnepelhet épp abban a hónapban, amikor mi Doug Engelbart legendás bemutatójára emlékezünk itt” [%ITALIC%]– mondta Curt Carlson, az SRI International elnök-vezérigazgatója. [%ITALIC%] [%ITALIC%][%ITALIC%]„A Logitech termékei és újításai megfelelnek [%ITALIC%][%ITALIC%]Engelbart azon víziójának, amit negyven évvel ezelőtt a számítógépek és emberek együttmüködéséről alkotott.”