Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
MaxRay - 2008-12-01

A Sennheiser Communications bejelentette az MM200-es sztereó Bluetooth fülhallgatót, mely kompakt egységben nyújtja a cégtÅ?l megszokott hangminÅ?séget és a Bluetooth által biztosított szabadságot...


Az MM 200 ötvözi a
Bluetooth
mobiltelefonos kapcsolat és egy
MP3
lejátszó multimédiás szolgáltatásait. A zsinóros fülhallgatópár egy pendrive méretü vevőegységgel van összekötve, ami elfér az ingzseben is, vagy szabadon lelóg. A vevőegység a mobiltelefon Bluetooth jeleit veszi, ha a telefon alkalmas az
A2DP
szabványú két hangcsatornás átvitelre. A telefonon tárolt zenéket hallgatva, bejövő hívás észlelésekor az MM 200 átkapcsol telefonálás üzemmódba, a zene pillanat-állj státusza a beszélgetés befejeztével visszavált lejátszásba. A vevőegység teljes headset funkciójú, van rajta mikrofon is, így a hangazonosítós híváskezdeményezés, átirányítás, némítás, stb. funkciókat mind ellátja. Ugyanakkor keresgélhetünk vele a mobiltelefon MP3 könyvtáraiban mivel egy normál lejátszó kezelőszerveivel is ellátták. Zenehallgatásra 9 óra, telefonálásra 11 óra áll rendelkezésre.
[%IMAGB=7995%]
Az MM 200 támogatja a HFP, HSP, AVRCP, és A2DP profilokat. Az első három a telefonálást és a praktikumot segíti a kéznélküli használatnál a telefonos kommunikáció illetveés zenehallgatás terén, míg a negyedikharmadik a minőségi jelátvitelt szolgálja.

Fontos észben tartanunk azonban hogy a Bluetooth technológia nem a Hi-Fi hangzást célozza, így jól megfér a szintén szegényes hangterjedelmü MP3 formátummal. A fejhallgató bruttó 24900 forintos áron lehet a miénk.