Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
Sulaki - 2008-11-28

A 2008-as évben a legjobb tartalomkezelése az EMC-nek van...


 
           „A legmagasabb összesített pontszámot kapja a jövőkép kidolgozottságáért és mert képes is azt megvalósítani. Kiválóan teljesít és világosan kifejtett elképzelései vannak a jövőről. A tartalomkezelési területen stabil viszonteladó rendelkezik, több földrajzi területen is jelen van, pénzügyi teljesítménye konzisztens képet mutat, széles körü platformtámogatást biztosít és jó az ügyfélszolgálata. Emellett domináns szereplője egy vagy több technológiai vagy vertikális piaci szegmensnek. A vezető termékcsomagja megfelelő eszközt ad a hat alapfeladat mindegyikének elvégzéséhez, bár ezek nem szükségszerüen müködnek szoros integrációban, illetve nem feltétlenül mindegyik kategóriagyőztes az egyes területeken. Ebben az évben nagyobb hangsúllyal esnek latba a bizonyított vállalati bevezetések, fontos az integráció az egyéb üzleti alkalmazásokkal és tartalomtárolókkal, a Web 2.0-s és XML-funkciók beépítése, valamint a „vertikális feldolgozás/horizontális megoldás” szem előtt tartása. A piacvezetők képesek és készek is a piac átalakítására.”
 
           – „Rendkívül megtisztelő számunkra, hogy a Gartner elemzői a nagy jelentőségü
Magic Quadrant
jelentés vezetői négyzetébe helyeztek minket” – mondta Mark Lewis, az EMC Content Management and Archiving részlegének elnöke. – „Az EMC több mint húsz éve dolgozik a tartalomkezelés élvonalában és számít a terület vezető elméleti szakértőjének. Folyamatosan arra törekszünk, hogy vezető szerepünket tovább bővítsük – ezt szolgálják a mostani mindenre kiterjedő együttmüködési szabványaink és a Web 2.0-s világ igényeihez szabott kiváló vállalati tartalomkezelési megoldásaink. Nagy örömet jelent, hogy a Gartner szakértői elismerésre méltónak találták az EMC-t, mégpedig jövőképének teljessége és a megvalósítás képessége miatt.”
 
           Az EMC a vállalati tartalomkezelés piacán a Documentum termékcsaláddal képviselteti magát. Az EMC Documentum Enterprise Content Management 6.5 csomag termékei a Web 2.0-s technológia alkalmazásával újfajta, dinamikus módszereket kínálnak a dolgozók munkájának és együttmüködésének megkönnyítésére – anélkül, hogy a szervezeteknek meg kellene alkudniuk a biztonság, a teljesítmény vagy a megfelelés terén. A Documentum ECM 6.5 használatával az üzleti felhasználók rugalmasabb munkakörnyezethez jutnak, amelyben hatékonyabban végezhetnek tartalomkezelési feladatokat. Az informatikai vezetők pedig úgy biztosíthatják ezt a felhasználói rugalmasságot, hogy közben gondoskodnak a cég biztonsági, archiválási és méretezhetőségi igényeinek teljesítéséről. Az EMC-megoldás számos újítással támogatja a Web 2.0-ás technológia használatát és biztonságosabbá tételét, valamint az együttmüködő munkavégzést:
 
Az emberek közötti együttmüködés újfajta módszereinek támogatása
 
·       Újfajta felhasználói élmény a munkatársak számára
·       Dinamikus kezelőfelületek multimédiás tartalmakhoz
·       Transzparens tartalomkezelés mindenkinek
·       Az üzleti folyamatokkal kapcsolatos újfajta tapasztalatok
·       Rendkívüli megjelenítési pontosságú elektronikus ürlapok
 
Az új kockázati elemek enyhítése
 
·       Az infrastruktúra lehetőséget ad az
XML
teljes körü használatára
·       Archiválási szintü méretezhetőség
·       Nagy kapacitású tartalomfeldolgozás
·       Korlátlan számú rekord kezelése
·       Új IT-felhasználói technológiák
 
A Gartner Magic Quadrant elemzéséről
 
A Magic Quadrant kifejezés 2008. szeptember 24-től a Gartner, Inc. tulajdona, ezért a kifejezés csak engedéllyel használható. A Magic Quadrant (mágikus négyzetek) a piaci viszonyok grafikus megjelenítése egy adott időszakra vonatkozóan. Azt mutatja, hogy a Gartner elemzése szerint hogyan teljesítenek bizonyos gyártók az adott piaci területen (a Gartner által meghatározott feltételek alapján). A Gartner nem támogat egyetlen, a mágikus négyzetben található gyártót, terméket vagy szolgáltatást sem, és nem tanácsol olyat a technológiai felhasználóknak, hogy csak a Vezetők (Leaders) négyzetben szereplő gyártókat válasszák. A mágikus négyzetek pusztán kutatási eszközként készültek, nem irányadóként valamilyen cselekedethez. A Gartner ennek a kutatásnak a tekintetében minden kifejezett vagy beleértett garanciát elutasít, így az eladhatóságra vagy az adott célra való alkalmasságra vonatkozó garanciákat is.