Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
MaxRay - 2008-11-27

Az Amilo Graphics az amúgy gyenge grafikus teljesítményü laptopok számára kínál komoly lehetÅ?ségeket és akár három kijelzÅ? használatának lehetÅ?ségét...

 
A kicsi és könnyü laptopok általános gondja, hogyha ésszerü akkumulátoros üzemidőt szeretnénk akkor biztosan le kell mondanunk a grafikus teljesítményről. EZ a legtöbb irodai alkalmazás esetében nem gond, ám időről időre akadhat olyan helyzet amikor jól jönne az a videó kártya.
 
A probléma szinte egyidős a laptopokkal és a Fujitsu-Siemens szerint a megoldás a külső grafikus modulban van, mely
Express Card
foglalaton keresztül csatlakozik a laptophoz. Az Amilo Graphics névre keresztelt eszköz belsejében találunk egy ATI Mobility Radeon
HD
3870 grafikus kártyát, mely 512
MB
saját memóriával rendelkezik. A fél kilós és mindösze 180x130x33.5 milliméteres egység DVI,
HDMI
és
USB
2.0 –ás csatlakozókat kínál.
 
[%IMAGB=7953%]Az elmélet roppant tetszetős hiszen az Asus hasonló termékével szemben az Amilo Graphics nem kapcsolja ki a gép belső monitorát, így az használható marad, és ezen felül legalább két további kijelzőt is csatlakoztathatunk. A gond ott kezdődik, hogy csak Amilo Sa 3650-es géppel használható a modul.
 
Az, hogy a gyakorlatban mennyire álja meg a helyét az elmélet az még kérdéses a lehetőségek mindenesetre izgalmasak. Kicsit szélesebb kompatibilitással sz ötlet átalakíthatná notebook vásárlási szokásainkat.
 
Link: [%A=http://www.fujitsu-siemens.com/home/products/notebooks/amilo_graphic_booster.html%]Fujitsu-Siemens[%A%]