Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2008-11-26

Az Adobe Systems Incorporated bejelentette a kilencedik éve megrendezett Adobe Design Achievement Awards (ADAA) 2009. évi pályázatát...

 
A verseny az akkreditált felsőfokú tanintézmények legjobb grafikus tervező, fényképész, illusztrátor, animátor, digitális filmkészítő, fejlesztő és számítógépes müvész diákjait díjazza világszerte. Az International Council of Graphic Design Associations (Icograda) szervezettel kiépített partnerkapcsolatnak köszönhetően a díjátadó ünnepséget az Icograda World Design Congress ideje alatt tartják 2009 októberében Pekingben. A pekingi Olympic Green központjában található China National Convention Centerben rendezett kongresszuson 2500 küldött vesz részt a világ minden tájáról.
 
"Az Adobe munkatársait mindig lelkesedéssel tölti el az Adobe Design Achievement Awards pályázatra beküldött pályamüvekben megjelenő rengeteg kreativitás"[%ITALIC%] - mondta Ann Lewnes, az Adobe vállalati marketingért felelős alelnöke. [%ITALIC%]"Az Icogradával kiépített partnerkapcsolatunk lehetővé teszi, hogy ezt a szaktudást világszinten mutassuk be, és betekintést nyerjünk a jövő interaktív tervezésébe."
 
"A kommunikációs tervezők kiemelkedően fontos szerepet játszanak a társadalmi és üzleti felfogásokat befolyásoló üzenetek kifejlesztésében" [%ITALIC%]- mondta Don Ryun Chang professzor, az Icograda elnöke. [%ITALIC%]"Örülünk, hogy az Adobe vállalattal együttmüködhetünk a neves Adobe Design Achievement Awards díjátadó ünnepség megrendezésében. E díj elismeri a tervezői újításokat és bátorítja a grafikus tervezés és a vizuális kommunikáció területének folyamatos fejlődését."
 
Mivel az interaktív tervezés és fejlesztés területein nő az igény a tehetséges tervezők és fejlesztők iránt, az Adobe Design Achievement Awards három kategóriában emeli ki a tehetséges diákok munkáit: interaktív média, mozgóképes média és hagyományos média.
 
 
- Az interaktív média kategória a böngészőalapú tervezés, a nem böngészőalapú tervezés, az alkalmazásfejlesztés, a telepítéstervezés és a mobiltervezés területét öleli fel.
- A mozgóképes média kategóriába tartoznak az animációk, az élőszereplős filmek és a mozgóképek.
- A hagyományos kategórián belül az illusztrációk, a csomagolás, a fényképészet és nyomtatott kommunikáció területe szerepel.
 
A 40 ország diákjai számára elérhető verseny felhívja a figyelmet a legjobb akkreditált felsőoktatási intézmények interaktív tervezést és fejlesztést oktató programjaira. A diákok projektjeiket az Adobe Design Achievement Awards webhelyen keresztül küldhetik be. A webhelyről elérhető az ADAA Live! interaktív felület, ahol a látogatók élőben követhetik, amint a résztvevők elküldik projektjeiket.
 
"Megtiszteltetés volt számomra, hogy 2007-ben bekerülhettem az Adobe Design Achievement Awards animációs kategóriájának döntőjébe"[%ITALIC%] - mondta Johnny Kelley, aki nemrégiben fejezte be kétéves animációs mesterképzését a The Royal College of Art intézményében. [%ITALIC%]"A versenyen elért eredményem továbbra is szakmai előnyökkel jár, miközben karrieremet arra építem, hogy lenyügöző animációkat készítek az Adobe megoldásainak segítségével."
 
A 2009-es Adobe Design Achievement Awards pályázatait elismert zsüritagokból álló független bizottság tekinti meg és értékeli. A bírálók között ott lesz: Leimei Julia Chui (Japán), az International Design Center NAGOYA (IdcN) globális kommunikációs igazgatója; Louis Gagnon (Kanada), a Paprika Communications társalapítója; Cristina Chiappini (Olaszország), saját, római központú tanácsadó vállalkozásának alapítója; Garth Walker (Dél-Afrika), Dél-Afrika legismertebb vállalati és fogyasztói márkáit kiszolgáló kreatív cég, az Orange Juice Design alapítója; Tarek Atrissi (Hollandia), saját tervezőstúdiójának igazgatója és a hollandiai Utrecht School of the Arts Müvészet, Média és Technológia Tanszékének tanára; Kyle Kim (Korea), a Hongik University tervezőiskolájának professzora és az UM & Partners tervezőcég társalapítója; valamint Lance Wyman (USA), saját New York-i környezetvédelmi grafikai tervezőirodájának igazgatója.
 
A pályázatok beküldési határideje: 2009. június 5. Az interneten keresztül beküldött pályázatokat digitális módon értékelik júniusban. Az értékelés utolsó fázisában az elődöntősöknek megtekintésre be kell küldeniük forrásfájljaikat, és pályázatuk egy fizikai megvalósítását. A döntősök részt vehetnek a pekingi Icograda World Design Congress rendezvényen, és szoftver-, illetve pénzjutalmat kapnak.
 
A 2009-es Adobe Design Achievement Awards eseménnyel kapcsolatban további információ www.ADAAentry.com weboldalon található.